31-05-2021

Google Cloud lanceert Dataplex, Analytics Hub en Datastream clouddiensten

Deel dit bericht

Google Cloud presenteert tijdens het jaarlijkse evenement Data Cloud Summit drie nieuwe oplossingen voor haar database- en data-analyseportfolio, om organisaties te voorzien van een uniform dataplatform. De preview-beschikbaarheid van Dataplex, Analytics Hub en Datastream stelt organisaties in staat zich te bevrijden van datasilo's om op een veilige manier bedrijfsresultaten te voorspellen en weloverwogen, real-time beslissingen te nemen in dynamische digitale omgevingen.

Het Google Cloud-dataplatform biedt klanten een alomvattende benadering van hun data cloud die de volledige datalevenscyclus omvat, van de systemen die een bedrijf runnen tot de artificial intelligence (AI)- en machine learning (ML)-tools die de toekomst voorspellen en automatiseren.

Klanten voorzien van real-time datareplicatie
Met Datastream, een serverloze Change Data Capture (CDC) en replicatiedienst, kunnen gebruikers datastromen in real-time repliceren – van Oracle- en MySQL-databases naar Google Cloud-diensten zoals BigQuery, Cloud SQL, Google Cloud Storage en Cloud Spanner. Met deze oplossing kunnen bedrijven real-time analyses, databasereplicatie en event-driven architecturen uitvoeren.

Veilig en eenvoudig delen van gegevens
Analytics Hub biedt bedrijven de mogelijkheid veilig en in real-time analytics-uitwisselingen te maken, samen te stellen en te beheren. Met deze functie kunnen gebruikers data en inzichten – inclusief dynamische dashboards en machine learning-modellen – veilig binnen en buiten hun organisatie delen. Het stelt organisaties in staat om zakelijke datasets te combineren met publieke Google data.

Vereenvoudigen van gegevensbeheer
Dataplex brengt het beste van Google Cloud en open-source samen en biedt een geïntegreerde analyse-ervaring. Dankzij geautomatiseerde gegevenskwaliteit kunnen gegevens snel op schaal worden beveiligd, geïntegreerd, geanalyseerd en beheerd zonder te worden verplaatst of gedupliceerd. Met ingebouwde data-intelligentie die gebruikmaakt van Google’s geavanceerde mogelijkheden op het gebied van AI en ML, hoeven organisaties zich minder bezig te houden met de complexiteit van de infrastructuur en hebben ze meer tijd voor het inzetten van data om bedrijfsresultaten te leveren.

Partners