27-05-2021

Veeam onthult strategie dataprotectie tijdens VeeamON 2021

Deel dit bericht

Veeam Software, aanbieder in backup-oplossingen voor moderne dataprotectie, heeft een glimp laten zien van haar 2021 roadmap en hoe het bedrijf workloads in alle omgevingen wil beschermen - cloud, virtueel, SaaS, Kubernetes en fysiek.

Tijdens VeeamON 2021 bood Veeam een inkijkje in de toekomst, waarin het verschillende innovaties liet zien omtrent komende updates aan zijn single platform om ALLE workloads te beschermen en beheren. In de tweede helft van 2021, demonstreerde Veeam belangrijke innovaties van cloud-native-oplossingen voor AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Microsoft Office 365 en de eerste integratie van Kasten K10 for Kubernetes in het Veeam Platform.

Uitgebreide cloud-native-mogelijkheden voor AWS, Azure en Google Cloud
Veeam’s single platform voor het beschermen en beheren van resources in cloud-native- en multi-cloudomgevingen, waaronder AWS, Azure en Google Cloud, levert cloud-mobility voor backup en herstel, en migreert workloads naar elke omgeving. Dit garandeert tot 50x lagere kosten wanneer cloud-workloads met een native oplossing beschermd worden.
• Veeam Platform voegt cloud native backup en herstel toe - Veeam biedt nu cloud-native ondersteuning voor de drie leidende hyperscale public clouds - AWS, Azure en Google Cloud - in een enkel platform en voor hybrid-/multi-cloudomgevingen. Dit omvat cloud mobility voor backup, recovery en migratie tussen on-premises en public clouds.
• Langetermijnretentie en -archivering tegen de laagste kosten voor native backup van AWS, Azure en Google Cloud - Veeam biedt ondersteuning voor archive object storage voor de drie leidende hyperscale public cloud providers AWS, Azure enGoogle Cloud.
• Uitgebreide ondersteuning voor cloud native backup en herstel

Veeam Backup for Microsoft Office 365 v6 levert nieuw Self-Service Portal en een integratie met Azure Archive en AWS S3 Glacier
• De nieuwe Self-Service Portal verhoogt de ROI voor enterprises en service providers door de druk op IT-teams te verlagen. Dit helpt organisaties het werk beter te verdelen onder teams, verbetert de manier waarop er met restores wordt omgegaan en bespaart tijd en moeite bij het bouwen van eigen portals, waardoor snellere toegang tot kritieke gegevens wordt geboden.
• Nieuwe Office 365 Backup Copy voor Azure Archive en AWS Amazon S3 Glacier: Jarenlang is er discussie geweest over hoeveel Office 365-kopieën er nodig zijn; één backup of het volgen van best practices voor backups met een backup-kopie. Met v6 kunnen klanten kiezen voor beide opties en snel secundaire kopieën creëren, direct van de object storage naar Azure Archive, Amazon S3 Glacier en Glacier Deep Archive, met verschillende opties voor de retentieperiode. Gebruikers kunnen nu effectiever gebruikmaken van de 3-2-1-1-0-dataprotectieregel, die extra vertrouwen biedt in het herstellen van Office 365-data.

Veeam ondersteuning voor Red Hat Virtualization (RVH)-backup
• Veeam kondigt ondersteuning aan voor een vierde hypervisor in reactie op de vraag van onze klanten.
• Krachtige dataprotectiemogelijkheden voor hyperconverged infrastructure met Red Hat voor Veeam Backup & Replication.
• Agentless, image-level backup en recovery voor RHV VMs.
• Efficiënte dataprotectie die Changed Block Tracking (CBT) gebruikt voor meer efficiëntie.
• De mogelijkheid om RHV-backups in Veeam backup-repositories te centraliseren en beheren.

Veeam repository-integratie voor Kasten K10 for Kubernetes
• Bereidt voor op een toekomst van gecontaineriseerde productontwikkeling en ondersteuning voor DevOps en PlatformOps door de dataprotectie-services van Kubernetes uit te breiden.
• Het biedt klanten een geïntegreerde, gecentraliseerde locatie voor het opslaan van bedrijfskritische backups van Kubernetes-workloads.
• Kasten K10 kan schrijven naar de vele Veeam storage-repositories voor gecentraliseerd gegevensbeheer, waaronder schijf-, solid-state- en object-storage en zelfs cloud en tape.
• Breidt opties voor het opslaan van Kubernetes-backups uit in de cloud, on-premises en in ransomware-proof onveranderlijke locaties.
• Neemt Kasten-workloads op in het geautomatiseerde beheer van de backup data-lifecycle voor volledig policy-beheer.

Partners