28-05-2021

Pensioenbelegger MN migreert informatieplatform naar Doculayer.ai-cloud

Deel dit bericht

MN Vermogensbeheer, een belegger voor diverse Nederlandse pensioenfondsen en AI-platform Doculayer.ai breiden hun samenwerking verder uit. Het door Doculayer.ai ontwikkelde platform voor informatie-uitwisseling van MN, is gemigreerd naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai. De vermogensbeheerder hoeft hierdoor minder tijd te besteden aan het onderhouden van zijn IT-infrastructuur.

Het MN Fondsplatform bevat een centraal digitaal archief voor beleidsdocumenten en rapportages en een digitaal contractarchief. MN en de pensioenfondsen werken daardoor altijd met dezelfde versies van documenten en kunnen deze gemakkelijk op elk moment inzien. Het platform draaide lokaal en is nu in lijn met de nieuwe cloud-strategie van MN, verplaatst naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai.

Tijd besparen op onderhoud
MN koos voor de verplaatsing naar de cloud omdat het tijd wilde besparen op het onderhoud van de IT-infrastructuur. Door het beheer van het platform uit te besteden aan Doculayer.ai profiteert MN van snellere dienstverlening en een 24/7 stabiel informatieplatform dat ze zelf niet operationeel hoeven te houden. Daarnaast zijn nieuwe features van het platform van nu af aan altijd direct beschikbaar.

De cloud-migratie zorgt er bovendien voor dat MN volledig ontzorgd wordt. In het verleden waren er bij een upgrade van het platform vaak verschillende medewerkers met diverse expertise-gebieden uit de organisatie nodig om een update succesvol te laten verlopen. Daardoor kostten updates soms veel tijd. Omdat MN het platform nu als een dienst gebruikt, kunnen de IT-afdelingen van MN nog efficiënter werken.

In de toekomst wordt de functionaliteit van het huidige platform mogelijk uitgebreid met intelligente technologie van Doculayer.ai op basis van ML en AI voor het doorzoeken, analyseren en verrijken van documentstromen. Hierdoor kunnen documenten op het platform nog beter gevonden en geanalyseerd worden.

Partners