25-05-2021

Boomi: Voorkeur voor composable ERP nu pandemie cloudmigratie versnelt

Deel dit bericht

Boomi, onderdeel van Dell Technologies, presenteert de resultaten van een nieuw wereldwijd onderzoek naar ERP-systemen. Het onderzoek laat onder meer zien dat negen van de tien bedrijven over de hele wereld (94 procent) zich richt op een strategie voor composable Enterprise Resource Planning (ERP) om de beperkingen van legacy applicaties te overwinnen en zo de bedrijfsvoering te moderniseren en de concurrent voor te blijven. Ook in Nederland (90 procent) en België (96 procent) staat die strategie hoog op de agenda.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Coleman Parks onder 1675 CTO’s en enterprise IT-architecten over de hele wereld. Uit de resultaten blijkt dat bedrijven zich er heel bewust van zijn dat hun legacy ERP-systemen, die toch de basis van de organisatie vormen, de moderne bedrijfsvoering niet  kunnen bijhouden. Dat verklaart waarom bedrijven de stap naar een moderne, composable ERP-strategie wagen: zo krijgen ze een flexibel platform tot hun beschikking dat de kloof tussen legacy en moderne applicaties overbrugt en tegemoet komt aan de hoge eisen van een snelle, competitieve markt.

Hoewel zo’n composable ERP flexibiliteit aan de organisatie toevoegt, blijft het een uitdaging om verschillende applicaties zo te integreren dat er bedrijfsbreed samengewerkt kan worden en data voor de hele organisatie beschikbaar is. Traditionele integratie-oplossingen vragen vaak om specifieke, dure en arbeidsintensieve code processen, dus het optimaliseren en automatiseren van IT heeft een hoge prioriteit. Dat blijkt ook uit het onderzoek: 74 procent van de Nederlandse ondervraagden geeft aan te investeren in de standaardisatie en consolidatie van applicaties, vergeleken met 76 procent in België. In Nederland ligt daarbij ook een belangrijke focus op de migratie van de IT-infrastructuur naar de cloud: 80 procent van de ondervraagden is daarmee bezig. In België ligt de focus volgens 80 procent van de ondervraagden meer op de consolidatie van legacy en moderne IT-architectuur.

Naadloze geïntegreerde ervaring bieden
“Enterprises hebben gemiddeld zo’n 850 applicaties in gebruik, waarvan maar 30 procent met elkaar verbonden is. Het verenigen van een digitaal ecosysteem dat steeds verder fragmenteert is dé uitdaging van het moment: bedrijven willen een naadloze, geïntegreerde ervaring bieden die voldoet aan de verwachtingen van zowel klanten, medewerkers als partners,” zegt Chris McNabb, CEO van Boomi. “Bedrijven die deze uitdaging overwinnen door gebruik te maken van snelle, slimme integraties en workflow-automatisering staan vooraan nu we de coronapandemie langzaam te boven komen.”

Uit het onderzoek door Boomi blijkt dat bedrijven de potentie van composable ERP op waarde schatten maar het moeilijk vinden om een integratiestrategie te implementeren. Zo geeft wereldwijd 51 procent van de respondenten aan zich te richten op integratietechnologie om daarmee de beste gebruikerservaring te kunnen bieden. Opvallend is dat 47 procent van de respondenten aangeeft dat hun huidige integratie-oplossingen de uitdaging niet volledig weten op te lossen. Bovendien zegt 42 procent dat de nu gebruikte oplossingen duur in gebruik zijn en nog eens 38 procent heeft moeite met het beheer van de huidige hybride IT-omgeving en de daarbij behorende complexiteit.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek zijn onder meer:
• Wereldwijd geeft 97 procent van de ondervraagden aan gebruik te maken van of bezig te zijn met de implementatie van een Hybrid Integration Platform (HIP)-strategie om de benodigde flexibiliteit voor de integratie van applicaties en data te verkrijgen. In Nederland en België is dat maar liefst 100 procent.
• Bedrijven kiezen onder meer voor het moderniseren van hun ERP-suite om de efficiëntie van de bedrijfsvoering te verbeteren (35 procent in België tegenover 21 procent in Nederland), de wendbaarheid van de IT-omgeving te verhogen (35 procent in België tegenover 27 procent in Nederland) en voldoen aan compliance-regels (33 procent voor zowel Nederland als België).
• De modernisering van applicaties en ERP-systemen wordt voornamelijk gehinderd door integratietechnologie die niet alle data kan verwerken (68 procent in Nederland en 54 procent in België), integratietechnologie die niet compatibel is met een complexe hybride IT-omgeving (54 procent in Nederland tegenover 42 procent in België) en de kosten van zo’n implementatie (48 procent in Nederland en 46 procent in België).

Tags:

Cloud, ERP

Company:

Boomi

Partners