20-05-2021

ThoughtSpot en Databricks leveren Analytics Cloud voor data lakehouses

Deel dit bericht

ThoughtSpot gaat samenwerken met Databricks om met search en AI-gedreven analytics iedere medewerker te helpen data en de resultaten van AI en machine learning om te zetten naar acties. De samenwerking omvat de introductie van ThoughtSpot for Databricks, waarmee gezamenlijke klanten ThoughtSpot-zoekopdrachten rechtstreeks in het Delta Lake van Databricks kunnen uitvoeren, zonder dat het nodig is de data te verplaatsen.

Organisaties moeten bij iedere interactie gepersonaliseerde ervaringen bieden. Om dit mogelijk te maken, moeten machine learning, AI en data in handen gelegd worden van werknemers, klanten en partners. De statische dashboards die al tien jaar analytics  definiëren, voorzien niet in de behoeften die de meeste niet-technische medewerkers op dit gebied hebben. Omdat het complex is om deze dashboards te bouwen en er een gebrek is aan interactiviteit moeten medewerkers voor iedere vervolgvraag terug naar dataprofessionals. Hierdoor kunnen bedrijven deze investeringen niet gebruiken om hun teams, klanten en partners te voorzien van bruikbare inzichten. Het is cruciaal dat zakelijke gebruikers direct met hun data kunnen communiceren zonder dagenlange technische training.

De samenwerking tussen Databricks en ThoughtSpot maakt dit mogelijk. Bedrijven kunnen de intuïtieve analytics-ervaring van ThoughtSpot aan gebruikers bieden, zodat ze direct bij hun data en modellen in Databricks kunnen. Verbinding maken met Databricks’ Delta Lake is slechts een kwestie van een paar klikken, waarna gebruikers kunnen beginnen met zoeken om hun eigen vragen te beantwoorden. Ze kunnen oneindig inzoomen om gedetailleerde inzichten te krijgen, met één klik AI-analyses toepassen om trends en afwijkingen in hun data te ontdekken, en search inzetten om AI- en ML-workflows te benutten. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om terug te koppelen naar brontoepassingen om inzichten te operationaliseren en over te gaan tot acties, of om geheel nieuwe interactieve data-apps te bouwen bovenop Delta Lake.
      
Met ThoughtSpot en Databricks kunnen gebruikers krachtige inzichten uit hun Databricks SQL halen door een eenvoudige zoekopdracht, of AI gebruiken om automatisch inzichten te ontdekken zonder zelfs maar een vraag te stellen. Productexperts en ontwikkelaars kunnen data apps, producten en diensten bouwen met ThoughtSpot Everywhere en met Databricks SQL en Delta Lake krachtige data apps integreren. Inzichten en voorspellingen van machine learning workloads die zijn gebouwd in Databricks zijn toegankelijk door te zoeken in natuurlijke taal waarmee ze sneller dan ooit in productie worden gebracht bij zakelijke gebruikers.

Partners