17-05-2021

Microsoft richt cloud op voor verwerking data binnen de EU

Deel dit bericht

Microsoft heeft in een blog aangekondigd dat het bedrijf een Europese Microsoft-cloud opzet. Uiterlijk eind 2022 runnen alle kernclouddiensten van het bedrijf - Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365 - binnen een EU-datagrens. Hiermee hoeft Microsoft data van klanten niet meer buiten de EU te verplaatsen.

Volgens Microsoft voldoen haar clouddiensten al aan EU-richtlijnen. Het biedt commerciële en publieke klanten al de keuze om gegevens in de EU te laten opslaan, en veel Azure clouddiensten kunnen al worden geconfigureerd om ook gegevens in de EU te verwerken. Veel diensten leggen de controle over de encryptie van klantgegevens in handen van de klant door het gebruik van door de klant beheerde sleutels.

De EU Data Boundary for the Microsoft Cloud zal gebruik maken van datacenters die reeds bestaan of zijn aangekondigd in 13 landen: Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden en Zwitserland. Deze datacenters leveren clouddiensten met de zekerheid dat zij in overeenstemming zijn met alle toepasselijke wet- en regelgeving. Naast klanten in EU-lidstaten krijgen ook klanten in Noorwegen en Zwitserland toegang tot de EU Data Boundary.

Najaar 2021 organiseert Microsoft een EU Cloud Customer Summit met meer informatie over het proces.

Lees hier de blogpost.

Partners