05-05-2021

Qlik verbetert mobiele analytics-ervaring met Qlik Sense Mobile for SaaS

Deel dit bericht

Qlik kondigt een verbeterde mobiele analytics-ervaring aan met Qlik Sense Mobile for SaaS, een van de vier belangrijke features die in Qlik's SaaS data-integratie en analyseplatform worden geleverd in het tweede kwartaal. Deze mogelijkheden moeten klanten helpen hun reis naar Active Intelligence voort te zetten, naar geïnformeerde actie op basis van real-time en up-to-date informatie.

"Analytische datapijplijnen die zijn gebouwd voor de cloud zijn de enige die de real-time inzichten en actie kunnen leveren die de kern vormen van Active Intelligence", zegt Chief Product Officer James Fisher bij Qlik. "Met Qlik Sense Mobile for SaaS en onze extra geplande functies blijft Qlik het enige moderne end-to-end platform verbeteren dat ondernemingen de analytische datapijplijnen biedt die nodig zijn voor real-time datalevering."

Qlik Sense Mobile for SaaS is een volledig native app voor iOS en Android die een verbeterde gebruikerservaring biedt, volledig interactieve online en offline analyses, en geïntegreerde alarmering om acties en beslissingen te ondersteunen. De app levert Qlik Sense-analyses die zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, met verbeteringen zoals een single object-modus voor navigatie, een intuïtieve selectiebalk en een mobiele collectie in de hub. Met de Qlik Associative Engine die on-device draait, ondersteunt het volledig interactieve data-exploratie, waardoor mobiele werknemers onverwachte vragen in elke omgeving kunnen beantwoorden. Geïntegreerde alerting met push notificaties maakt gebruikers bewust van belangrijke veranderingen in hun data, zodat ze in real-time kunnen reageren.

Andere belangrijke functies die in Q2 worden geleverd en de reis naar Active Intelligence ondersteunen, zijn onder meer:
Collaborative Notes. Dit brengt ongelijksoortige teamleden bijeen om samen te werken in het gehele analyseproces, van de eerste dataverzameling tot dashboardontwerp, het leveren van inzicht en verdere verkenning. De optie maakt het voor gebruikers ongelooflijk gemakkelijk om het menselijke perspectief direct toe te voegen aan analytische workflows door momentopnamen te maken, verhalen en context toe te voegen aan analyses, en discussies te creëren om actief met anderen te communiceren rond gegevens. Gebruikers kunnen anderen taggen en uitnodigen voor discussies, waardoor een samenwerkingsplatform ontstaat voor zowel real-time (synchrone) als offline (asynchrone) communicatie.

Hybride levering van gegevens. Ter ondersteuning van de mogelijkheid om real-time analytische data pipelines mogelijk te maken, levert Qlik Hybrid Data Delivery mogelijkheden, de eerste in een reeks van nieuwe Qlik Cloud Data Services. Deze mogelijkheden creëren en beheren datasets die automatisch in near real-time worden bijgewerkt wanneer databronnen veranderen. Dit ondersteunt Active BI in Qlik Sense SaaS-implementaties. Dit is slechts de laatste mogelijkheid die Qlik's visie ondersteunt om de relevante data van een organisatie naadloos aan de cloud te leveren via analytische datapijplijnen voor real-time analyse, na de lancering van Qlik Data Catalog in de cloud in Q1 2021.

Rapportage via zelfbediening. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen gebruikers de levering van een grafiek of sheet plannen via e-mail, met daarin de data van hun interesse in PDF-formaat. De planningsopties omvatten het abonneren op specifieke grafieken op maand- of weekbasis op basis van dag- en tijdvoorkeuren, met een link terug naar de analytics. Dit is de eerste van verschillende nieuwe rapportagemogelijkheden in SaaS die voor 2021 zijn gepland om analyses te leveren op één cloudplatform en gebruikerservaring.

Partners