07-04-2021

Celonis, IBM en Red Hat sluiten strategisch partnerschap

Deel dit bericht

Celonis, IBM, en Red Hat slaan de handen ineen voor een strategische samenwerking. De focus van het partnerschap ligt op het versnellen van de invoer van Celonis Execution Management Systems (EMS), om zo meer flexibiliteit en keuze te leveren aan klanten in hoe zij hun technologie inzetten. Met de samenwerking streven de partijen ernaar klanten in staat te stellen sneller process mining en automatisering toe te passen op de belangrijkste bedrijfssystemen en -processen binnen de bedrijfsvoering.

Het strategische partnerschap is erop gericht de vele uitdagingen aan te pakken waarmee bedrijfsleiders worden geconfronteerd wanneer zij hun activiteiten digitaal willen transformeren. Ondanks biljoenen euro’s die worden geïnvesteerd in technologieën, oplossingen en transformatie-initiatieven, presteren bedrijven vaak onder hun volledige capaciteit vanwege de complexiteit van systemen en technologieën, inefficiënte processen en gefragmenteerde data die zich in verschillende IT- en cloudomgevingen bevinden. Celonis EMS bevindt zich bovenop de belangrijkste bedrijfssystemen, zoals Enterprise Resource Planning en Customer Relationship Management, haalt er realtime data uit en past procesintelligentie toe om de uitvoeringscapaciteit van een bedrijf te helpen identificeren en ontsluiten.

IBM Global Business Services versterkt zijn consultancy-werkzaamheden door Celonis-software te integreren als onderdeel van zijn werkaanpak naast het toepassen van IBM data en AI-oplossingen, en helpt klanten ook nieuwe oplossingen te bouwen met Celonis EMS. Klanten uit alle sectoren profiteren door hun transformatie te versnellen en een nieuwe kijk te krijgen op hun processen met intelligente workflows. Bovendien omarmt Celonis een open, hybride cloudstrategie door te herplatformen op Red Hat OpenShift om meer flexibiliteit en keuze te bieden in de manier waarop klanten hun technologieën inzetten.

De samenwerking tussen Celonis en IBM GBS focust zich in eerste instantie op:
• End-to-end consulting expertise: IBM GBS kan vaardigheden, capaciteiten en ervaring leveren via een expertiseteam dat customer enablement versnelt. IBM heeft Celonis geïntegreerd in zijn advieswerkzaamheden voor klanten over de gehele servicelinie in gebieden zoals supply chain, financiën, inkoop, HR, en klantervaring.
• Ingebed in IBM Garage: IBM integreert Celonis intelligent execution managementsoftware in zijn IBM Garage-methodologie om workflow analyse te verdiepen en intelligente workflows te versnellen voor kritische processen zoals productie, klantenservice, distributie, productie en logistiek.
• Uitbesteding van bedrijfsprocessen: IBM GBS implementeert Celonis in veel van zijn outsourcingovereenkomsten om klanten te ondersteunen in efficiënter te werken en zo betere resultaten te behalen voor klanten.
• Branche-specifieke intelligente workflows: IBM GBS bouwt toepassingen en middelen op Celonis EMS voor belangrijke industrieën en domeinen, met name gericht op gereguleerde industrieën. Zo worden bruikbare gegevens en intelligentere workflows naar grote ondernemingen gebracht.

Inzet van hybride cloudplatform
Bovendien hanteert Celonis een open hybride cloudstrategie met behulp van Red Hat OpenShift om klanten meer flexibiliteit te bieden bij het implementeren van de Celonis-software - in elke publieke of private cloudomgeving. Deze flexibiliteit is vooral nuttig in sterk gereguleerde sectoren en verbetert de interoperabiliteit van Celonis met de bestaande systemen van klanten, waardoor belangrijke gegevens nog flexibeler worden verplaatst en geanalyseerd om nieuwe bedrijfswaarde te creëren.

Partners