25-03-2021

Unit4 kondigt overname door private equity-bedrijf TA Associates aan

Deel dit bericht

Unit4 maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor een meerderheidsinvestering door private equity-bedrijf TA Associates. Partners Group, een wereldwijde investeerder in private markten, zal eveneens een investering in Unit4 doen. CEO Mike Ettling van Unit4 zal het bedrijf blijven leiden met de hulp van het bestaande managementteam. Advent International, de huidige meerderheidsaandeelhouder in Unit4, draagt zijn aandeel in het bedrijf volledig aan de nieuwe investeerders over. De transactiewaarde bedraagt ruim 2 miljard dollar.

Unit4 en TA zullen samenwerken aan een snellere realisatie van Unit4’s visie van ‘mensgerichte ERP’ voor middelgrote bedrijven. Unit4 is een innovatieve marktleider die mensgerichte dienstverleners ondersteunt, zoals zakelijke dienstverleners, publieke instanties, non-profitorganisaties en instellingen in het hoger onderwijs. Deze samenwerking zal Unit4 helpen om oplossingen te bieden voor de specifieke eisen en uitdagingen van wereldwijde organisaties die in deze sectoren actief zijn.

De transactie zal naar verwachting in het begin van de zomer van 2021 zijn voltooid, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de vereiste wettelijke goedkeuringen.

Tags:

Cloud, ERP

Company:

UNIT4

Partners