24-03-2021

Tableau lanceert Business Science in versie 2021.1

Deel dit bericht

Tableau introduceert Business Science, een nieuw niveau van AI-gestuurde analyses die de drempel voor de technieken van data science verlaagt. Hiermee kunnen professionals en analisten sneller slimmere beslissingen nemen.

In een markt waarin flexibiliteit het ultieme concurrentievoordeel is, biedt Business Science meer mensen de mogelijkheid data verder te benutten via vereenvoudigde modelontwikkeling, voorspellingen, what-if scenario's, prognoses en andere analytische methoden. Al deze mogelijkheden kunnen worden verkend via een muisklik, zonder programmeren. Tableau zal Business Science mogelijk maken via de introductie van Einstein Discovery in versie 2021.1. Door de integratie van vertrouwde, realtime voorspellingen en aanbevelingen van Einstein Discovery in Tableau, kunnen gebruikers verder gaan dan begrijpen wat er is gebeurd en waarom. Ze kunnen nu ook vermoedelijke gevolgen verkennen om proactief actie te ondernemen. Al meer dan vijf jaar kunnen Salesforce-gebruikers via Einstein Discovery binnen enkele minuten inzichten boven water halen en patronen herkennen binnen datareeksen van miljoenen records, zonder dat ze daarvoor geavanceerde datamodellen op hoeven vragen.

Democratiseren van data science
"Met data science zijn altijd grote problemen opgelost, maar al te vaak is de kracht ervan beperkt tot slechts enkelen binnen een organisatie", zegt Francois Ajenstat, chief product officer bij Tableau. "Voor het creëren van echt op data gestuurde organisaties, moeten we de kracht van data voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar stellen. Door het democratiseren van data science kunnen meer mensen sneller slimmere beslissingen nemen."

Klanten kunnen Business Science bijvoorbeeld gebruiken om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren, de kans op aankoop te voorspellen of de levering van goederen of diensten te maximaliseren. Waar data science zou kunnen helpen bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van vaccins, zou ‘Business Science’ kunnen helpen bij de distributie van die vaccins zodat mensen daadwerkelijk een vaccin toegediend krijgen.

Automatisch gegenereerde machine learning-modellen
"Machine Learning-platforms zoals Einstein Discovery zijn de volgende stap in het democratiseren van datawetenschap", zegt Siddharth Dayama, senior manager data-analyse bij Verizon. "Einstein Discovery geïntegreerd in Tableau voegt voorspellende mogelijkheden toe aan de bestaande verzameling dashboards die bedrijven al hebben, en wanneer dat wordt gecombineerd met automatisch gegenereerde machine learning-modellen, kunnen bedrijven patronen, trends en correlaties in hun historische gegevens verkennen zonder enige vorm van programmeren. Het aanbrengen van ML/AI-functionaliteit op de bestaande BI-infrastructuur opent een wereld aan mogelijkheden voor het oplossen van dagelijkse problemen waarmee bedrijven te maken hebben."

Aanvullende functies in 2021.1 zijn onder meer:
• Dankzij nieuwe verbeteringen in Microsoft Azure-connectiviteit kunnen mensen een verbinding maken met hun gegevens in Azure SQL Database (met Azure Active Directory) en Azure Data Lake Gen 2. Tableau ondersteunt nu ook Azure Active Directory in twee bestaande connectoren, Azure Synapse en Azure Databricks.
• Een nieuwe Extension Gallery helpt mensen gemakkelijk te zoeken naar connectoren en dashboard-extensies binnen Tableau. Vanuit de galerie kunnen klanten gemakkelijk connectoren en dashboard-extensies ontdekken en installeren die functionaliteit toevoegen aan hun dashboards en connectoren waarmee Tableau binnen hun Tableau-workflow toegang krijgt tot aanvullende databases en applicaties.
• Een opnieuw ontworpen notificatiesysteem toont de shares, opmerkingen, exports en prep flows van Tableau-gebruikers samen in één specifieke werkomgeving. Hiermee worden alle belangrijke veranderingen binnen de organisatie gecommuniceerd. Mensen kunnen kiezen waar ze deze notificaties willen ontvangen, rechtstreeks in Tableau, e-mail of beide, zodat ze op de hoogte zijn van belangrijke meldingen of updates.
• Met snellere, eenvoudigere Level of Detail (LOD) expressions kunnen mensen contextmenu's gebruiken of een meetwaarde naar een dimensie slepen om automatisch een Level of Detail-expression te maken met de standaardaggregatiemethode.
• Een nieuwe Salesforce Customer 360 Audiences Connector verzorgt de native verbinding van Tableau met Customer 360 Audiences waardoor inzichten uit gedetailleerde klantdata gedestilleerd kunnen worden. Met de nieuwe connector kunnen klanten hun multichannel engagement resultaten verkennen op campagne, kanaal en meerdere klantdimensies om de ‘wie’ en het ‘waarom’ achter de resultaten te achterhalen.

Tableau 2021.1 komt binnenkort beschikbaar.

Meer informatie over Business Science.
Meer informatie over Tableau AI en analytics.

Partners