19-03-2021

Oracle kondigt Next-Gen Oracle Autonomous Data Warehouse aan

Deel dit bericht

Oracle heeft een reeks innovatieve verbeteringen aangekondigd voor Oracle Autonomous Data Warehouse. Oracle transformeert een complex ecosysteem van producten, tools en taken waarvoor uitgebreide technische expertise, tijd en geld nodig zijn in een intuïtieve point-and-click, drag-and-drop ervaring voor data-analisten, citizen data scientists en andere zakelijke gebruikers.

Oracle Autonomous Data Warehouse stelt bedrijven in staat om sneller resultaten te behalen en inzichten te versnellen en tegelijkertijd veel tijd en geld te besparen. Samen met Oracle Autonomous Data Warehouse’s “zero-administration” kunnen organisaties van elke omvang kosten verlagen en tegelijkertijd aanzienlijk meer waarde uit hun data halen.
 
De verbeteringen aan Oracle Autonomous Data Warehouse bieden één enkel dataplatform dat is gebouwd om data van elk type bron op te nemen, te transformeren, op te slaan en te beheren om diverse analytische workloads uit te voeren, van afdelingssystemen tot enterprise datawarehouses en data lakes. De eenvoudige, geïntegreerde tools bieden een intuïtieve drag-and-drop interface waarmee data-analisten eenvoudiger data kunnen laden, transformeren en opschonen. Ook kunnen ze automatisch bedrijfsmodellen maken en patronen ontdekken om betere inzichten te krijgen.
 
Oracle heeft tevens self-service tools toegevoegd. Hiermee krijgen data-analisten en citizen data scientists de mogelijkheid eenvoudig datasets voor te bereiden, met AutoML machine learning-modellen te bouwen en deze in te zetten. Om developers in staat te stellen datagedreven applicaties te bouwen, biedt Oracle APEX (Application Express) Application Development, een low-code applicatie development tool die rechtstreeks in de database is ingebouwd. Met RESTful-services kan elke moderne applicatie gemakkelijk communiceren met warehouse-data. In tegenstelling tot de single-purpose, geïsoleerde databases in de cloud van andere leveranciers, biedt Oracle Autonomous Data Warehouse ondersteuning voor multi-model, multi-workload en multi-tenant vereisten inclusief JSON document, operationele, analytische, grafische, ML, en blockchain databases en services. En dat alles binnen een en dezelfde, moderne converged database engine.

Partners