08-03-2021

MicroStrategy koopt voor 1 miljard dollar aan bitcoins

Deel dit bericht

MicroStrategy heeft aangekondigd ongeveer 19.452 bitcoins te hebben gekocht voor ongeveer 1,026 miljard dollar in contanten tegen een gemiddelde prijs van ongeveer 52.765 dollar per bitcoin.

Sinds 24 februari 2021 bezit het bedrijf een totaal van ongeveer 90.531 bitcoins, die werden verworven tegen een aankoopprijs van ongeveer 2,171 miljard dollar en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer 23.985 dollar per bitcoin, inclusief vergoedingen en uitgaven.

Volgens CEO Michael J. Saylor blijft MicroStrategy gericht op twee bedrijfsstrategieën, de groei van het Enterprise Analytics Software portfolio en het verwerven en beheer van bitcoin. "Het bedrijf heeft nu meer dan 90.000 bitcoins in bezit, wat onze verwachting onderstreept dat bitcoin, als 's werelds meest geadopteerde cryptocurrency, kan dienen als een betrouwbaar tegoed van waarde. We zullen doorgaan met onze strategie om bitcoin te verwerven met overtollig contant geld en we kunnen van tijd tot tijd, onder voorbehoud van marktomstandigheden, schuld- of aandelenseffecten uitgeven in kapitaaltransacties om extra bitcoins te verwerven. "

"MicroStrategy blijft gewijd aan onze klanten van Enterprise Analytics en ons doel om een groeiend winstgevend Business Intelligence bedrijf te zijn,” onderstreept President & CFO Phong Le van MicroStrategy. "Wij zijn van mening dat onze bitcoinstrategie, inclusief onze bitcoin-holdings en aanverwante activiteiten ter ondersteuning van het bitcoinnetwerk, complementair is aan onze software business, als middel om de bekendheid van ons merk te vergroten en de mogelijkheden te bieden om nieuwe klanten te verwerven.”

Partners