08-03-2021

Dataiku voor tweede opeenvolgende jaar in het Gartner Leaders MQ

Deel dit bericht

Dataiku is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot leider in het Magic Quadrant for Data Science and Machine-Learning Platforms van Gartner. In de snel veranderende markt voor AI-tools betekent deze erkenning voor Dataiku een bevestiging van zijn positie als drijvende kracht achter doorbraken op het gebied van AI bij bedrijven wereldwijd.

Sinds de oprichting in 2013 heeft Dataiku het doel om duizenden mensen binnen een organisatie met elkaar te verbinden en te zorgen voor een gezamenlijke aanpak en uitvoering van alle initiatieven op het gebied van data science, machine learning en AI-projecten.

De volwassenheid van enterprise AI bleek in 2020 een factor van betekenis te zijn voor bedrijven die zich moesten aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Klanten van Dataiku beschikten al over de juiste bouwstenen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De gecentraliseerde, gecontroleerde en elastische omgeving van Dataiku staat aan de basis van de groeiende hoeveelheid gegevens binnen een organisatie, het aantal AI-projecten en het aantal mensen dat bijdraagt aan deze AI-initiatieven. De oplossing van Dataiku is ontwikkeld om gemakkelijk bij te kunnen schalen als het aantal modellen dat in productie is, groeit van een handjevol naar honderden - of misschien wel duizenden. Door grote groepen medewerkers en meerdere teams binnen het bedrijf de tools te geven om op basis van data betere beslissingen te nemen, was het mogelijk om ook in lastige tijden flexibel te zijn.

Dataiku heeft in 2020 twee belangrijke updates uitgebracht (versies 7 en 8), boordevol functies om de rol van AI binnen de organisaties te vergroten via data scientists, analisten en data leaders. In augustus 2020 kondigde Dataiku ook een Series D-financieringsronde van 100 miljoen dollar (83 miljoen euro) aan om het momentum van het bedrijf en de verdere ontwikkeling van enterprise AI te ondersteunen.

Bevestiging van krachtige technologie
"Dataiku is altijd al een pionier geweest in deze markt. Ons platform is vanaf nul opgebouwd en bedoeld om iedereen binnen een organisatie te helpen. We zijn altijd een end-to-end-oplossing geweest met een volledig spectrum aan functies; van data-invoer tot -productie, -monitoring en -governance”, aldus Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “We zijn er trots op dat we voor het tweede opeenvolgende jaar erkend worden als leider in het Magic Quadrant for Data Science and Machine-Learning Platforms van Gartner. We zien het als een bevestiging van de krachtige technologie die we hebben ontwikkeld, de principes waar we voor staan en de waarde die onze benadering van enterprise AI-transformatie biedt voor onze klanten.”

Dataiku ondersteunt de AI-strategieën van meer dan 400 bedrijven over de hele wereld, waardoor organisaties in de farmacie, gezondheidszorg, financiële diensten, transport, de publieke sector, productie, detailhandel en meer hun AI-inspanningen enorm kunnen opschalen. Dataiku heeft wereldwijd meer dan 550 mensen in dienst, verdeeld over kantoren in New York, Parijs, Londen, München, Sydney en Singapore.

Kijk hier voor Meer informatie over Dataiku en een exemplaar van het Gartner 2021 Magic Quadrant voor Data Science and Machine-Learning Platforms.

Lees wat gebruikers van Dataiku te zeggen hebben in Gartner Peer Insights, waar Dataiku een beoordeling van 4,9/5 sterren krijgt.

Partners