26-02-2021

EDB sluit succesvol jaar van stevige groei af

Deel dit bericht

EDB, contributor aan PostgreSQL, kondigt aan dat het in 2020 een recordgroei heeft geboekt. Het bedrijf breidde haar technologieportfolio uit met de overname van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde 2ndQuadrant, waardoor het de grootste dedicated leverancier van PostgreSQL-producten en -oplossingen ter wereld werd.

Volgens Ed Boyajian, president en CEO van EDB, is de markt voor Postgres explosief gegroeid. “Klanten gebruiken het op alle platformen: on-premises, in de cloud en in hybride omgevingen. Op dit moment zijn er twee koplopers op het gebied van open source-databases. Indien je een ware onafhankelijke open source-database wilt, dan is er maar één: Postgres."

De omzetgroei van EDB leidde tot het aanstellen van Sean Dolan als Chief Revenue Officer, die zich zal concentreren op het opschalen van EDB om aan de toenemende marktvraag naar PostgreSQL te voldoen. Dolan brengt uitgebreide wereldwijde ervaring met zich mee. Zo werkte hij eerder voor Qlik Technologies, Juniper Networks, Alcatel-Lucent en EY. Leslie O’Neil werd gepromoveerd tot senior vice president human resources om het snel groeiende wereldwijde personeelsbestand van het bedrijf te beheren. Simon Riggs, voorheen CEO van 2ndQuadrant, vervoegde het managementteam als de eerste EDB Fellow. Carrie Palin trad toe tot de raad van bestuur van EDB. Palin is een ervaren marketingmanager die als senior vice-president en chief marketing officer heeft gewerkt bij Box, SendGrid en databedrijf Splunk.

PostgreSQL-leiderschap
Reviewsite voor datatechnologie, DB-Engines, heeft PostgreSQL voor de derde keer uitgeroepen tot Database Management Systeem van het jaar 2020. PostgreSQL blijft MongoDB, Redis en MySQL overtreffen. Het EDB-technologieteam heeft verschillende bijzondere bijdragen geleverd aan PostgreSQL 13 die de snelheid en beveiliging van de core database hebben verhoogd. Het bedrijf bracht ook EDB Postgres Advanced Server 13 uit, dat de bruikbaarheid, beveiliging en implementatieflexibiliteit verbetert om aan de behoeften van de grootste enterprises te voldoen. Samen met IBM werd de PostgreSQL-gecertificeerde extensie voor IBM Cloud Pak for Data, een uitgebreid data- en AI-platform gebouwd op Red Hat OpenShift, geïntroduceerd. Hierdoor kunnen klanten implementeren in de cloud van hun keuze.

“Bedrijven hebben de voordelen van open source ingezien bij het verlagen van de operationele kosten en profiteren van de voordelen van een standaard, breed geaccepteerde en door de gemeenschap ondersteunde technologie. Velen hebben het echter nog niet gebruikt voor ambitieuzere projecten, omdat ze bang waren dat alleen zij de kosten en het risico zouden dragen”, zegt Carl Olofson, vice-president Research, Data Management Software, IDC. "Bedrijven die hun plannen willen uitvoeren met behulp van open source-technologie zoals PostgreSQL, hebben de betrouwbaarheid en beveiliging nodig van een professionele support-organisatie, vooral wanneer die organisatie toont een hoge mate van toewijding en de middelen te hebben om hen te ondersteunen waar nodig."

Partners