23-02-2021

Fivetran biedt databronconnectoren voor IBM, Oracle en SAP

Deel dit bericht

Fivetran, leverancier van geautomatiseerde data-integratie, heeft nieuwe databronconnectoren voor IBM, Oracle en SAP aangekondigd. De voorgebouwde connectoren vormen een aanvulling op de meer dan 150 die 24/7 door Fivetran worden onderhouden, zodat data engineering teams nooit tijd hoeven te verspillen aan het bouwen en onderhouden van datapijplijnen. Bedrijfskritische gegevens, opgeslagen in deze databases, kunnen efficiënt uit hun bron worden geëxtraheerd, in cloud datawarehouses en data lakes geladen en betrouwbaar worden beheerd voor onmiddellijke beschikbaarheid ter ondersteuning van datagestuurde besluitvorming.

Volgens Fraser Harris, vice-president van product bij Fivetran, hebben enterprise datateams geen tijd om het enorme aantal aangevraagde data-integraties te bouwen, beheren en onderhouden. “We zien het als onze missie om deze last weg te nemen en kostbare tijd vrij te maken door een uitgebreide bibliotheek met gebruiksvriendelijke, volledig beheerde en onderhouden dataconnectoren te bieden. Omdat we tienduizenden connectorconfiguraties bij klanten observeren en dagelijks meer dan een miljoen synchronisaties beheren, zijn we in staat om ons inzicht en onze continue pijplijnoptimalisaties toe te passen op al onze meer dan 1600 klanten, wat een meerwaarde biedt voor iedereen."

Met aankondiging versterkt Fivetran haar positie door data-integratie voor bedrijfsdatabases te beheren, inclusief ondersteuning voor IBM Db2 op Linux, Unix en Windows, en SAP HANA. Deze connectoren bevatten alle end-to-end geautomatiseerde replicatiemogelijkheden die Fivetran native biedt, zoals volledig beheerd onderhoud, automatisch schema management, failure recovery en incrementele gegevensupdates. Bovendien maakt een nieuwe connector voor Oracle Database logboekregistratie van wijzigingsgegevens mogelijk voor het repliceren van Oracle RAC-omgevingen. Fivetran maakt gebruik van Oracle's Flashback-technologie om incrementele updates van bron naar bestemming te kopiëren. Fivetran zal de onderneming blijven ondersteunen met plannen om de komende maanden extra enterprise-connectoren uit te rollen.

"We bevinden ons midden in een enorme verschuiving in enterprise data management met analytics die hele organisaties opnieuw kunnen vormgeven", voegt Harris toe. "Fivetran speelt een belangrijke rol bij de digitale transformaties en moderne data stack strategieën van ondernemingen en werkt samen met alle toonaangevende datawarehouses en lake houses, zoals Snowflake, BigQuery, Redshift en Databricks."

Terwijl traditionele data-integratiearchitecturen een ETL-benadering gebruiken die tijdrovende, complexe codering en routineonderhoud vereist, heeft Fivetran de laatste twee stappen omgedraaid om het datacentralisatieproces te automatiseren, waardoor de tijd tot inzicht wordt verkort en de snelheid van datagestuurde beslissingen wordt versneld. Met haar ELT-technologie ziet Fivetran een sterke vraag onder zakelijke klanten, waaronder Autodesk, BJ’s Restaurants, ClassPass, Conagra Brands, Databricks, DocuSign, Forever 21, Lime, Square, Udacity en Urban Outfitters.

Partners