18-02-2021

Accenture en VMware lanceren businessgroep voor snelle overstap naar cloud

Deel dit bericht

Accenture en VMware hebben een uitgebreid partnerschap aangekondigd. Dit omvat onder meer de lancering van een speciale businessgroep die organisaties zal helpen een cloud first-strategie te implementeren - waarbij de migratie naar de cloud wordt versneld, apps sneller worden ontwikkeld en de cloud de basis zal zijn voor innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen, waardoor bedrijven uiteindelijk meerwaarde kunnen realiseren.

De Accenture VMware Business Group is een meerjarige, miljoeneninvestering van de twee bedrijven, die al meer dan twee decennia samenwerken. De business groep verenigt gespecialiseerde professionals met diepgaande expertise op het gebied van hybrid cloud en cloudmigraties, cloud native en moderne applicaties, en beveiliging in belangrijke sectoren. Met ongeveer 2.000 Accenture cloudprofessionals die zijn opgeleid in de VMware-oplossingen en -services, zal de Accenture VMware Business Group klanten bijstaan om de krachtige mogelijkheden en flexibiliteit van de cloud te gebruik, wat vandaag de dag essentieel is om zakelijke diensten snel op te schalen, efficiënt te werken en innovatie op (grote) schaal mogelijk te maken.

De business groep maakt deel uit van Accenture Cloud First, een service die Accenture in 2020 heeft gelanceerd met een investering van 3 miljard dollar in nieuwe mogelijkheden, oplossingen, partnerships en interacties met klanten om die klanten te helpen hun bedrijf in de cloud vorm te geven, en om hun business naar een cloudomgeving te verplaatsen en vandaar te exploiteren.

De Accenture VMware Business Group zal investeren in een gezamenlijke go-to-market strategie en gezamenlijke verkoopactiviteiten, in training van meer Accenture-medewerkers in VMware-technologieën en de ontwikkeling van nieuwe diensten, assets en business accelerators op basis van VMware-technologieën. De twee bedrijven zullen ook pre-engineered oplossingen voor specifieke industrietakken ontwikkelen, waaronder een platform om telecommunicatiebedrijven te helpen om de uitrol van 5G- en edge computing-diensten te versnellen.

VMware Cloud Migration Factory
De nieuwe business groep zal een gespecialiseerde VMware Cloud Migration Factory lanceren om computing workloads snel en veiliger naar de cloud te migreren aan de hand van volledig geautomatiseerde processen die zijn gefinetuned door de migratie en modernisering van duizenden applicaties. De VMware Cloud Migration Factory biedt klanten toegang tot een gecontroleerde omgeving en specifieke resources voor het plannen, testen, migreren en moderniseren van applicaties naar de public, private en/of hybrid cloud van hun voorkeur. Het risico van het migreren van VMware-workloads wordt hierdoor verminderd en de time-to-value wordt versneld.

Tags:

Cloud, Innovatie

Company:

VMware, Accenture

Partners