04-02-2021

Databricks krijgt 1 miljard dollar Series G-investering

Deel dit bericht

Databricks heeft een nieuwe investering ontvangen van 1 miljard dollar, als gevolg van de wereldwijde groei van gebruikers van haar unified data platform. Na deze Series G-investering, geleid door investeerder Franklin Templeton, wordt Databricks gewaardeerd op 28 miljard dollar.

Andere investeerders zijn onder meer Canada Pension Plan Investment Board, Fidelity Management & Research LLC, and Whale Rock, samen met nieuwe strategische investeerders Amazon Web Services (AWS), CapitalG en Salesforce Ventures. Bestaande investeerders die deelnemen aan de nieuwe investeringsronde zijn onder meer Microsoft, Andreessen Horowitz, Alkeon Capital Management, fondsen en accounts in beheer van BlackRock, Coatue Management, fondsen en accounts die worden geadviseerd door T. Rowe Price Associates, Inc. en Tiger Global Management.

Vervanging voor legacy data-architecturen
“We zien deze investering en onze doorlopende, snelle groei als verdere bevestiging van onze visie op een simpel, open en geïntegreerd data platform dat alle datagedreven use cases van BI tot AI ondersteunt”, zegt Ali Ghodsi, CEO en medeoprichter van Databricks. “De moderne cloudgebaseerde lakehouse-architectuur van Databricks is een vervanging voor legacy data-architecturen die gepaard gaan met hoge kosten en complexiteit. Hiermee kunnen datateams sneller samenwerken en innoveren. Dit lakehouse-paradigma staat aan de basis van onze groei en het is geweldig om te zien dat ook onze investeerders er enthousiast over zijn.”

Met deze investering is Databricks in staat sneller te innoveren en verder te schalen om de snelle implementatie van het lakehouse te ondersteunen, nu steeds meer datagedreven organisaties wereldwijd deze data-architectuur omarmen.

Andere bestaande en nieuwe investeerders die deelnemen in deze investeringsronde zijn onder meer: Discovery Capital, Dragoneer Investment Group, Founders Circle Capital, Geodesic, GIC, Green Bay Ventures, Greenoaks Capital, New Enterprise Associates (NEA) en Octahedron Capital.

Partners