18-01-2021

Tableau introduceert e-learningprogramma Data Literacy for All

Deel dit bericht

Tableau Software biedt gratis online cursussen aan waarmee professionals zich datavaardigheden eigen kunnen maken. Deze vaardigheden zijn volgens het bedrijf essentieel binnen de steeds vaker datagestuurde opererende organisaties.

Het e-learningprogramma Data Literacy for All voorziet in zeven trainingsmodules op verschillende competentieniveaus. Het moet cursisten helpen om hun bestaande datavaardigheden aan te scherpen of om nieuwe datavaardigheden op te doen en de basis te leggen voor data literacy (datageletterdheid). De trainingsmodules zijn gebaseerd op kennis van onderwijswetenschappers en branche expertise en helpen cursisten om datavaardigheden op te doen die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Belangrijkste drie functiecategorieën
De coronacrisis dwingt bedrijven om snel te innoveren en sterker op digitale transformatie in te zetten om te kunnen overleven. De behoefte aan datavaardigheden groeit daardoor exponentieel. Volgens het recente Future of Jobs Report 2020 van het World Economic Forum vormen data-analisten en data scientists, specialisten in AI en machine learning en big data-specialisten de belangrijkste drie functiecategorieën waar de komende vijf jaar vraag naar zal zijn.

“Er bestaat geen twijfel over: data is het afgelopen jaar een centrale rol gaan spelen in ons werk en in ons dagelijks leven. Economieën in alle delen van de wereld zijn tegenwoordig afhankelijk van digitale ondernemingen met krachtige datavaardigheden die wendbaarder zijn en in staat zijn om snel op nieuwe ontwikkelingen in te springen”, zegt Dan Pell, senior vice president EMEA bij Tableau. “Organisaties willen hierdoor nieuw talent aantrekken die over deze skills beschikken en bestaande medewerkers nieuwe datavaardigheden bijbrengen. Wij komen ze te hulp met deze trainingen voor datavaardigheden voor professionals, ongeacht waar zij zich in hun loopbaan bevinden.”

Data Literacy for All
Het e-learningprogramma Data Literacy for All heeft ten doel om meer talenten te voorzien van cruciale datavaardigheden. Tableau wil daarmee bijdragen aan een nieuwe generatie van dataprofessionals en een meer datageletterd personeelsbestand. Het aanbod omvat zeven trainingsmodules, waaronder ‘Introduction to Data Literacy’, ‘Recognising Well-Structured Data’, ‘Exploring Variables and Field Types’ en ‘Understanding Variation for Wise Comparisons’.

Tableau Academic
Naast het Data Literacy for All programma bereidt Tableau al sinds 2011 ook toekomstige werknemers voor op een datagestuurde toekomst met het Academic-programma. Tableau Academic voorziet studenten en docenten van gratis licenties voor Tableau Desktop en Tableau Prep. Zo heeft het wereldwijd al meer dan 1,3 miljoen studenten en docenten van ondersteuning voorzien. Nederlandse instellingen in het hoger onderwijs die aan het Academic-programma deelnemen zijn onder meer de Hogeschool van Amsterdam, de Universiteit Maastricht en de Universiteit Leiden.

Meer informatie over het gratis e-learningprogramma.
Meer informatie over Tableau Academic.

Partners