07-01-2021

Erwin overgenomen door Quest Software

Deel dit bericht

Quest Software heeft data management specialist Erwin Inc. overgenomen. Samen met de ongeveer 3.500 klanten van Erwin in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific, geeft de overname Quest Software een suite van datamodellering, metadatabeheer en data-intelligentie, evenals tools voor het modelleren van businessprocessen.

Het datamodelleringsplatform van Erwin is ontworpen om de ontwikkeling van applicaties te vergemakkelijken door gestructureerde en ongestructureerde formaten uit meerdere bronnen te extraheren. De modeler is ook bedoeld om de migratie van legacy-bestanden naar datalakes en clouddatastores te vereenvoudigen. De data intelligence-suite spoort verspreide datasets op en classificeert deze, waarbij gevoelige gegevens worden geïdentificeerd en wie toegang heeft. "Een duidelijk begrip van metadata vormt de basis voor data governance en zorgt voor naleving van een toenemend aantal voorschriften voor datagebruik", merkt Quest Software op.

Erwin zal worden geïntegreerd met de Information Systems and Management (ISM)eenheid van Quest, waaronder databasebeheer, gegevensbescherming en uniforme endpoint managementplatforms. Die producten omvatten Toad, primair gericht op het beheren van clouddatabases, en Foglight, een monitoringtool voor het volgen van databaseprestaties binnen lokale, virtuele en cloudinfrastructuur.

Quest heeft Erwin overgenomen van Parallax Capital Partners, een in Californië gevestigde private-equityfirma. De voorwaarden van de transactie, die op 31 december 2020 werd afgerond, zijn niet bekendgemaakt.

Partners