16-12-2020

Gartner benoemt InterSystems als visionair voor analytics- en machine learning-mogelijkheden

Deel dit bericht

InterSystems is door Gartner als visionair erkend in het Magic Quadrant voor Cloud Database Management Systems. Het is de eerste keer dat deze categorie wordt gepresenteerd. De onafhankelijke technologiepublicatie kijkt naar de innovatieve en uitvoerende kracht van zestien toonaangevende CDMS-aanbieders. InterSystems helpt klanten op het gebied van de schaalbaarheid, interoperabiliteit en snelheid van hun databases in de cloud. Naast InterSystems krijgen drie andere bedrijven het stempel visionair.

InterSystems IRIS Data Platform is een verenigd dataplatform dat gelijktijdige analyses en verwerking van transacties combineert met interoperabiliteit voor alle typen data, om zo applicaties in de zorgsector, finance en andere industrieën te versterken. InterSystems was een van de vier best scorende aanbieders in de Logical Data Warehouse Use Case en de Operational Intelligence Use Case.

Gartner prijst InterSystems onder andere om de betrouwbaarheid en ervaring. Verder geeft Gartner aan dat de leverancier van datatechnologie buitengewoon goed uit de voeten kan met onafhankelijke aanbieders van software. Uit het rapport: “Bestaande klanten willen IRIS ook voor andere systemen gebruiken, vooral door de ondersteuning en de functionaliteiten die het aanbiedt.”

Oplossingen als InterSystems IRIS Adaptive Analytics en IntegratedML maken de ontwikkeling van augmented transacties – het automatisch voorbereiden en analyseren van data door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning – mogelijk. InterSystems IRIS is beschikbaar op verschillende publieke cloudoplossingen en is over de hele wereld uitgerold door verschillende partners.

Volgens Scott Gnau, VP Dataplatforms bij InterSystems, worden dit jaar organisaties enorm getest op hun veerkracht. “De crisis versnelt digitale transformatiestrategieën enorm. Bedrijven moeten de toegang en het voorspellend vermogen van hun data snel vergroten, om mee te groeien met een veranderende digitale wereld. Bij InterSystems investeren we in de ontwikkeling van InterSystems IRIS om organisaties met deze transformatie te helpen, bijvoorbeeld met nieuwe tools als IntegratedML en IRIS Adaptive Analytics. Zo houden wij focus op de interoperabiliteit van data. We zijn er trots op enkele noodzakelijke applicaties wereldwijd te ondersteunen met onze tools en kennis.”

Meer informatie: Gartner

Partners