15-12-2020

DVZA-leverancier behaalt de Basisgegevens Langdurige Zorg kwalificatie

Deel dit bericht

Als eerste in Nederland heeft een DVZA-leverancier de officiële kwalificatie voor BgLZ behaald. Cliënten hebben nu de mogelijkheid  om hun eigen dossier in te zien. Binnen de InZicht PGO-proeftuin Utrecht is dit resultaat behaald door zorginstelling Careyn met als DVZA-leverancier en -dienstverlener Open HealthHub.

Open HealthHub heeft in april de service DVZA gelanceerd voor ziekenhuizen en zorginstellingen om te kunnen voldoen aan de nieuwe vereisten voor data-uitwisseling tussen patiënten en instellingen. DVZA staat voor DienstVerlener ZorgAanbieder binnen het MedMij afsprakenstelsel. Met een DVZA ontsluit de zorginstelling op basis van het MedMij-protocol gegevens uit het EPD of ECD ten behoeve van cliënten/patiënten. Een DVZA faciliteert daarnaast ook andere gegevensdiensten voor bijvoorbeeld de toegang tot en/of uitwisseling van gegevens tussen professionals van verschillende zorginstellingen.

De kwalificatie is gerealiseerd op basis van het bronsysteem Nedap Ons. “Op basis van de kwalificaties die binnen de Inzicht Proeftuin Utrecht samen met onze innovatiepartner Careyn hebben gehaald bieden wij voor de Inzicht-regeling een passende oplossing voor alle Nedap huizen voor module PGO,” aldus CTO Martijn Verhoeven van Open HealthHub. “De DVZA-as-Service van Open HealthHub is een waardevol instrument voor Careyn’s ambitie om gestructureerd data uit te wisselen met cliënten en zorgverleners, en daarin flexibiliteit en onafhankelijkheid te behouden,” vult Kees van de Merwe, ICT architect en security officer bij stichting Careyn, aan.

Het Bureau Inzicht dat de InZichtregeling voor de langdurige zorg organiseert stelt dat zorgverleners en hun leveranciers met de basisgegevensset van de langdurige zorg (BgLZ) moeten werken om persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) ook in de langdurige zorg tot een succes te maken.

Partners