14-12-2020

Thales en Google Cloud stellen groei van hybride en multi-cloud computing veilig

Deel dit bericht

Thales start een nieuw partnership met Google Cloud om organisaties in staat te stellen gevoelige gegevens veilig te migreren tussen openbare cloud-, hybride en particuliere IT-infrastructuren. Google Cloud en Thales bieden mogelijkheden voor cybersecurityteams om hun encryptiesleutels te beheren, terwijl ze voldoen aan de wettelijke vereisten.

De partners stellen organisaties in staat om het volledige potentieel van Google Cloud Platform te benutten en tegelijkertijd gebruik te maken van veilig extern sleutelbeheer. Dit is nodig om gegevens in de hybride cloud te beheren en de IT-omgevingen te beveiligen.

Nieuwe IT-frontlinie beveiligen: hybride cloud
Deze samenwerking is belangrijk voor organisaties, omdat ze zo eindelijk de volledige controle over hun gegevens en encryptiesleutels krijgen. Deze controle ontbreekt vaak, omdat veel organisaties hybride, multicloudstrategieën nastreven. Thales en Google Cloud richten zich zowel op private als publieke cloudomgevingen en bieden een kant-en-klare oplossing die encryptiesleutels beheert, bemiddelt en opslaat waarbij de klant volledig in controle is. Hierdoor kunnen organisaties data assets veilig in de cloud opslaan. Uit het Thales 2020 Data Threat Report-Global Edition bleek al dat dit steeds belangrijker wordt, omdat meer dan de helft van de data - waarvan 48 procent gevoelig is - in de cloud wordt opgeslagen.

De samenwerking vereenvoudigt de beveiliging van de overstap naar multi-cloud-, hybride cloud- en edge-cloudomgevingen aanzienlijk. Een avontuur dat steeds meer organisaties aangaan om zich klaar te stomen voor de toekomst. Volgens onderzoeksbureau 451 Research volgt 62 procent van de ondernemingen tegenwoordig een hybride IT-strategie. Door samen te werken met Thales, om de applicatie- en gegevensbeveiliging in de cloud af te handelen, kunnen Google Cloud-klanten nu een sterke datasoevereiniteit behouden met zichtbaarheid van de encryptiesleutels en levenscyclusbeheer. Organisaties voldoen daarnaast aan strengere vereisten die voortvloeien uit wet- en regelgeving zoals GDPR, CCPA en Schrems II.

Betere controle over gegevens mogelijk
Om organisaties te helpen profiteren van de verhoogde controle over sleutels en cloudgegevens, heeft Thales zijn CipherTrust Key Broker-service geïntegreerd met de Google Cloud External Key Manager (EKM). De CipherTrust Key Broker voor Google Cloud EKM is beschikbaar op het Data Protection on Demand-platform van Thales. Door encryptiesleutels te genereren met CipherTrust Key Broker, kunnen organisaties de oorsprong en kwaliteit verifiëren van de sleutels die ze aan de cloudprovider verstrekken, terwijl de originele versie van de sleutel buiten de Google Cloud-omgeving blijft. Organisaties bewaren hun hoofdsleutels in een Thales Luna Cloud HSM, die fungeert als het vertrouwensanker voor de CipherTrust Key Broker-oplossing.

Partners