03-12-2020

Salesforce ondertekent overname-overeenkomst met Slack

Deel dit bericht

Salesforce en Slack Technologies hebben een definitieve overeenkomst gesloten waarbij Salesforce Slack overneemt. Salesforce zal Slack combineren met Salesforce Customer 360. Met deze combinatie wil het bedrijf het besturingssysteem voor het nieuwe werken scheppen, waardoor bedrijven kunnen groeien in de digitale wereld.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen Slack-aandeelhouders 26,79 dollar en 0,0776 gewone aandelen Salesforce voor elk Slack-aandeel, wat een ondernemingswaarde vertegenwoordigt van ongeveer 27,7 miljard dollar op basis van de slotkoers van de aandelen Salesforce op 30 november 2020. Na afronding van de transactie zal Slack een operationele eenheid van Salesforce worden en onder leiding blijven staan van CEO Stewart Butterfield.

Slack zal diep worden geïntegreerd in elke Salesforce Cloud. Als de nieuwe interface voor Salesforce Customer 360, zal Slack de manier waarop mensen communiceren, samenwerken en actie ondernemen op basis van klantinformatie in Salesforce transformeren om productiever te zijn.

De raden van bestuur van zowel Salesforce als Slack hebben de transactie goedgekeurd. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het tweede kwartaal van het boekjaar 2022 van Salesforce, onder voorbehoud van goedkeuring door de Slack-aandeelhouders, de ontvangst van vereiste wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Partners