26-11-2020

Eckerson Group rapport analyseert Data Exchange technologie

Deel dit bericht

Eckerson Group heeft haar rapport The Rise of Data Exchanges - Frictionless Integration of Third-Party Data gepresenteerd. Het wereldwijde onderzoeksbureau gespecialiseerd in data-analyse deelde de inzichten over hoe technologie voor gegevensuitwisseling organisaties helpt om "de wrijving tussen het vinden, verwerven en integreren van data" te elimineren.

In het rapport geeft Eckerson Group een overzicht van gegevensuitwisseling en de voordelen ervan, en presenteert het de uitdagingen van de implementatie van een gegevensuitwisselingsstrategie. Het definieert de relatie en betrokkenheid tussen dataproviders en acquirers als een beroep op drie soorten uitwisselingen: peer-to-peer data exchange, private data exchange en data marketplace. Volgens het rapport ondersteunt een gegevensuitwisseling idealiter alle drie de modi.

Volgens Wayne Eckerson, President van Eckerson Group, "is gegevensuitwisseling in opkomst als een belangrijk onderdeel van de data-economie. “Door dataproviders en acquirers op een naadloze manier te verbinden, creëren data-uitwisselingen een moderne goudkoorts om moderne, digitale organisaties te helpen hun onverzadigbare honger naar data het hoofd te bieden. Bedrijven moeten de nieuwe dynamiek begrijpen en zich daarop voorbereiden."

Download hier het Eckerson rapport.

Partners