10-11-2020

SAP-partners Serac en Xperi fuseren

Deel dit bericht

SAP-partners Serac en Xperi gaan fuseren. Met het samengaan van de bedrijven uit Utrecht en Boxtel ontstaat een one-stop-shop voor middelgrote organisaties die door het inzetten van SAP-oplossingen slimmer en efficiënter willen werken. Om de internationale groei-ambities van Serac en Xperi waar te maken wordt bovendien bekendgemaakt dat investeerder Mentha Capital een belang neemt in de nieuwe organisatie.
 
Met de fusie tussen de twee Gold-partners van SAP worden jarenlange ervaring in verschillende branches en zeer specialistische kennis samengebracht in één organisatie. Voor klanten van Serac en Xperi en andere bedrijven in het middensegment, betekent dit dat zij toegang krijgen tot het complete portfolio SAP-oplossingen en dat zij profiteren van de bijbehorende diepgaande expertise.  
 
“We zijn de laatste jaren sterk gegroeid en zien meer mogelijkheden om onze activiteiten nog verder uit te bouwen”, zegt managing director Peter Geelen van Xperi. “Om dit te bewerkstelligen hebben we verschillende opties overwogen. Een fusie met Serac bleek de meest logische stap. Het portfolio is complementair en net zoals Xperi onderscheidt Serac zich met een zeer sterke klantgerichtheid.
Ik zie er dan ook naar uit om samen te bouwen aan een solide organisatie waarmee we de Europese middenmarkt kunnen voorzien van slimme SAP-oplossingen.”

Erik-Jan Kerremans, Managing Director van Serac: “De fusie met Xperi en de investering van Mentha Capital geven ons meer slagkracht om de kansen die we zien te benutten. We kunnen nu niet alleen onze dienstverlening aan bestaande klanten uitbreiden en nieuwe branches betreden, maar ook concreet vorm gaan geven aan het waarmaken van onze internationale ambities.”

Nieuwe proposities
Kerremans en Geelen gaan zich onder meer richten op de ontwikkeling van nieuwe proposities rond SAP BusinessOne, ByDesign en SAP S/4HANA. Het doel hiervan is om organisaties te helpen nog sneller te innoveren en resultaten te realiseren die business value opleveren. Haran Sold, partner bij Mentha Capital: "We geloven sterk in deze markt en de positie en het potentieel van SAP in het middensegment. Door Serac en Xperi te ondersteunen met kapitaal en kennis, zetten we in op het realiseren van een ambitieuze groeistrategie.”

De komende periode wordt onder meer benut om de fusie concreet vorm te geven. De huidige CEO’s van Serac en Xperi maken beide deel uit van het bestuur van de nieuwe organisatie. 

Tags:

ICT, ERP

Company:

Serac, Xperi, SAP

Partners