30-10-2020

Qlik neemt Blendr.io over

Deel dit bericht

Qlik heeft het Belgische Blendr.io, leverancier van embedded platformdiensten, overgenomen. Het integratiedienstenplatform van Blendr.io automatiseert gegevensintegratie en orkestratie van softwareapplicaties en clouddatabronnen. De overname van Blendr.io is de derde dit jaar door Qlik, dat zelf in 2016 voor ongeveer 3 miljard dollar werd overgenomen door private-equityfirma Thomas Bravo.

Qlik wil Blendr.io's stand-alone integratieplatformservice uitbreiden voor nieuwe analytics use-cases, inclusief snellere toegang tot 'analytics-ready' data die afgeleid zijn vanuit meer dan 500 softwaretoepassingen. De drie jaar oude startup is gevestigd in Gent en baseert haar embedded platform op een architectuur met vier lagen die zowel connectiviteit, integratie, gebruikersinterface en embedding als managementlagen omvat. De merknaam van de start-up verwijst naar het vermogen van het platform om een low-code visuele bouwer te 'mengen' die wordt gebruikt voor planning en het toevoegen van bedrijfslogica. De volgende laag omvat integraties in een cloudgebaseerde gebruikersinterface waarmee klanten bedrijfsactiviteiten zoals marketing en verkoop kunnen integreren, evenals cloudgebaseerde functies zoals klantrelatiebeheer.

Het platform van de startup kan ook worden geïntegreerd met applicatie-trackingsystemen en andere bedrijfsbeheersystemen. Het wordt aangeprezen als een eenvoudigere manier om AI-platforms te voeden door het verzamelen van gegevens uit cloudgebaseerde applicaties te automatiseren. Opgenomen data kunnen vervolgens door data scientists worden gebruikt voor voorspellende analyse.

Qlik verwacht de technologieën van Blendr.io komend jaar te integreren in haar cloudgebaseerde data- en analyseplatforms.  Voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Partners