29-10-2020

MonetDB Solutions kondigt embedded SQL-engine MonetDB/e aan

Deel dit bericht

MonetDB Solutions heeft de release aangekondigd van MonetDB/e, een krachtige embedded versie van het MonetDB databasesysteem voor data-analyse. Het brengt de volledige kracht van de column store MonetDB voor Business Intelligence, analytics en machine learning naar het hart van applicaties.

MonetDB/e combineert het beste van zowel embedded als servergebaseerde RDBMS'en en levert een lichtgewicht en gebruiksvriendelijke embedded database die snelle analytische zoekopdrachten en ondersteuning voor transacties biedt. MonetDB/e wordt ondersteund door database-expertise van de ingenieurs die het hebben gebouwd.

"Wie had gedacht dat je een veelzijdig en krachtig RDBMS voor data-analyse kunt verpakken in iets dat je eenvoudig in je applicatiecode kunt implanteren en de prestaties kunt verbeteren", zegt CEO Martin Kersten van MonetDB Solutions en vermaard database researcher. "We zijn erin geslaagd het punt te bereiken dat de gebruikers niet vooraf hoeven na te denken over complexe client-server-infrastructuren."

Ingebed in verschillende programmeeromgevingen
Traditioneel zijn embedded databasesystemen gericht op het bieden van een kleine footprint en gemakkelijke verwerking van enkele gegevensrecords. Bij grotere datasets worden ontwikkelaars al snel gedwongen om over te schakelen naar een servergebaseerde oplossing, wat veel beheer en onderhoud vergt. MonetDB/e biedt nar eigen zeggen wat andere embedded RDBMS'en niet kunnen, door een sterk geoptimaliseerde queryverwerkingsengine in een strakke kern te verpakken die vervolgens gemakkelijk kan worden ingebed in verschillende programmeeromgevingen.

MonetDB/e biedt:
• Krachtige embedded data-analyse
• Zero-cost data exchange
• In-memory of persistent
• Eenvoudige deployment
• Gemakkelijke migratie
• Ondersteuning van de bron

MonetDB/e maakt deel uit van de open-source MonetDB-softwaresuite en wordt gedistribueerd onder de MPL2.0 licentie.

Meer informatie: MonetDB Solutions

Partners