29-10-2020

Sofina verwerft minderheidsbelang in Collibra

Deel dit bericht

Collibra kondigt aan dat Sofina een minderheidsbelang in het bedrijf heeft verworven. Sofina investeert zowel rechtstreeks als via durf- en groeifondsen in sectoren met een focus op consumptiegoederen en detailhandel, digitale transformatie, onderwijs en gezondheidszorg. Het opereert vanuit kantoren in Brussel, Luxemburg en Singapore, en heeft wereldwijd meer dan 7 miljard euro aan beheerd vermogen.

Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO van Collibra is van mening dat Sofina, met haar staat van dienst op het gebied van lange termijn minderheidsinvesteringen in snelgroeiende bedrijven, een uitstekende investeerder voor Collibra is. ”We zijn verheugd om Sofina als investeerder toe te voegen aan ons aandeelhoudersbestand."

“Het is onze missie om samen te werken met ondernemers en bedrijven met een solide lange termijn groeipad en daarbij een relatie te creëren waarin we hun traject kunnen optimaliseren met ons advies en ons wereldwijde netwerk”, vult CEO Harold Boël van Sofina aan. “Collibra is een van de meest succesvolle technologiebedrijven in België, en haar marktpositie op het gebied van Data Intelligence, met sterke groei in de afgelopen jaren, maakt dat het bedrijf een natuurlijke fit heeft met Sofina. We zijn dan ook blij om deel uit te gaan maken van Collibra's toekomst."

Partners