22-10-2020

TIBCO kondigt overname aan van Information Builders

Deel dit bericht

TIBCO heeft een overeenkomst te gesloten om Information Builders over te nemen. Information Builders heeft een uitgebreid productportfolio met datagestuurde oplossingen. De uitgebreide set data management- en analyticsoplossingen zal het Connected Intelligence-platform van TIBCO versterken om dieper in te spelen op de behoeften van klanten.

Volgens CEO Dan Streetman van TIBCO is datagedreven inzicht belangrijker dan ooit. “Met onze overname van Information Builders krijgen we toegang tot een bredere set van analytics en technologie, waardoor we ons vermogen om organisaties te helpen bij het oplossen van hun meest complexe dataproblemen aanzienlijk verbeteren. De combinatie van onze twee bedrijven, met sterke en complementaire capaciteiten, zal het potentieel van realtime gegevens verder ontsluiten om snellere, slimmere beslissingen te nemen."

Met een gedeelde focus op excellentie en innovatie, kunnen TIBCO en Information Builders samenwerken met klanten om hun bedrijf te transformeren en duurzame innovatie te stimuleren. De producten voor datakwaliteit, data preparation en data-integratie van Information Builders zullen TIBCO’s Any Data Hub- en Responsive Application Mesh-strategieën ondersteunen. Bovendien zal de Hyperconverged Analytics-strategie van TIBCO worden verrijkt met het inbouwen van Information Builders's analyseoplossing WebFOCUS.

Krachten bundelen
"We hebben Information Builders opgericht met een visie op een nieuw Business Intelligence-product waarmee niet-programmeurs hun eigen rapportagetoepassingen kunnen bouwen", zegt Gerald D. Cohen, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Information Builders. “We zijn trots op wat Information Builders heeft bereikt in meer dan vier decennia van innovatie, en het is een voorrecht om onze krachten te bundelen met een bedrijf dat net zoveel om klanten geeft als wij. Ik kijk uit naar een zeer mooie toekomst voor onze oplossingen, ons team en vooral onze klanten."

De transactie blijft onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en bepaalde wettelijke goedkeuringen, en TIBCO verwacht dat de transactie tijdens het eerste kwartaal van het boekjaar 2021 zal worden afgerond. Kirkland & Ellis LLP trad op als juridisch adviseur van TIBCO. Shea & Company LLC trad op als financieel adviseur voor Information Builders en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP traden op als juridisch adviseur van Information Builders.

Partners