20-10-2020

Tableau lanceert gratis Data Literacy Training Programma

Deel dit bericht

Tableau heeft Data Literacy for All geïntroduceerd, een gratis educatief aanbod dat erop gericht is iedereen het fundamentele vermogen te geven om data te verkennen, te begrijpen en ermee te communiceren. Het Data Literacy for All-programma biedt zeven eLearning-modules die zijn ontworpen voor het hervinden of een basis leggen voor Data Literacy.

De vraag naar datavaardigheden blijft groeien, omdat organisaties voor ongekende uitdagingen staan en proberen een datagedreven personeelsbestand te versterken. LinkedIn noemde Analytisch redeneren en Business Analysis als twee van de topvaardigheden die bedrijven het meest nodig hebben in 2020, wat nog eens onderstreept dat de huidige werknemers datageletterd moeten worden.

De introductie van Data Literacy for All bouwt voort op het aanhoudende succes van het Tableau Academic-programma, dat meer dan 1,3 miljoen studenten en docenten in staat heeft gesteld om actief gebruik te maken van Tableau’s visuele analyseplatform als een krachtig gratis onderwijsmiddel. Door gebruik te maken van de academische wereld en de expertise van de industrie zijn de trainingsmodules ontworpen om zowel fundamentele vaardigheden als praktische zakelijke behoeften te overbruggen.

Cultiveren van fundamentele datavaardigheden
Ongeacht functie of ambtsperiode zijn datavaardigheden volgens Courtney Totten, Directeur van Tableau Academic Programs, niet langer een 'nice to have'. “De gebeurtenissen van dit jaar hebben de noodzaak voor organisaties om zich aan te passen en te evolueren met tijdige, nauwkeurige besluitvorming op basis van gegevens versneld. Of je je nu voorbereidt om aan het werk te gaan of omscholing te midden van het 'nieuwe normaal', de reis naar het bouwen van een meer datageletterde wereld begint met het cultiveren van fundamentele datavaardigheden op elk niveau."

Het Data Literacy for All-programma omvat de volgende cursussen:
• inleiding tot Data Literacy
• herkennen van goed gestructureerde data
• variabelen en veldtypen verkennen
• aggregatie en granulariteit onderzoeken
• begrijpen van distributies
• begrijpen van variatie voor verstandige vergelijkingen
• correlatie en regressie gebruiken om relaties te onderzoeken

Meer informatie over Data Literacy en toegang tot het trainingsprogramma.

Partners