13-10-2020

Qualys biedt Inventory Sync met ServiceNow Service Graph CMDB

Deel dit bericht

Qualys, aanbieder op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, heeft de applicatie die Qualys Global IT Asset Inventory verbindt met de ServiceNow Service Graph and Configuration Management Database (CMDB) onderdeel gemaakt van het Service Graph Connector Program, een nieuw onderdeel binnen het Technology Partner Program.

De integratie helpt klanten om snel en betrouwbaar hun assetinformatie in ServiceNow te laden, wat een consistente en geconsolideerde dataset in hybride IT-omgevingen mogelijk maakt. Deze consistentie zorgt ervoor dat IT-, security- en compliance-teams gebruikmaken van dezelfde assetinformatie, wat hen uiteindelijk helpt een antwoord te krijgen op de vragen: welke producten worden beïnvloed door een kwetsbaarheid, wie is verantwoordelijk voor het beheer van die systemen, en hoe kan ik proactief security- en risicobeleid in de toekomst afdwingen?

ServiceNow Service Graph behandelt de volledige technologiestack van infrastructuur tot de applicatielaag. Dit inclusief ServiceNow’s CMDB, de opslagplaats voor alle informatie omtrent infrastructuur, relaties en configuratiebeheer. Met Service Graph beschikken IT-organisaties over een brede en diepe basis van data voor het managen van de volledige lifecycle van digitale producten en diensten. Daarnaast ondersteunt het alle ServiceNow-producten, waardoor klanten technologiecomponenten, mensen en processen kunnen combineren in een servicegeorienteerd overzicht. Deze connected aanpak stelt klanten in staat om hun huidige CMDB-investeringen te benutten om portfolio’s te rationaliseren, ontwikkeling te automatiseren, cloud- en securitywerkzaamheden te stroomlijnen, risico’s te beheersen en ROI inzichtelijk te maken, wat weer tot hoogwaardige bedrijfsresultaten leidt.

Het Qualys Cloud Platform met diverse dataverzamelingssensoren, waaronder de Qualys Cloud Agent, compileert en updatet uiteindelijk een volledige inventaris van alle IT-assets in on-premises, cloud- en remote endpoints. Het integreert deze data ook als onderdeel van Qualys’ innovatieve kwetsbaarheidsmanagementoplossing, VMDR, om automatisch een wereldwijde asset-inventaris te creëren die altijd up-to-date is, onbekende apparaten die verbinding maken met het netwerk te identificeren, assetgroepen dynamisch te creëren en behouden, in realtime kwetsbaarheden en misconfiguraties vast te stellen, en diens herstel en beperking te prioriteren. In essentie is het een programma dat helpt de lifecycle van assets, van ontdekking tot herstel, te beheren in een hybride omgeving van on-prem, cloud, containers en IoT/OT.

Partners