28-09-2020

Red Hat maakt data zichtbaar en beschikbaar in hybrid cloud omgeving

Deel dit bericht

Red Hat heeft de lancering aangekondigd van Red Hat OpenShift Container Storage 4.5. Voor het analyseren van data is het nodig dat je weet waar de gegevens zijn opgeslagen en dat ze naar wens beschikbaar zijn. Ook in een hybride cloud-omgeving met gebruikmaking van containers. Dit is mogelijk met Red Hat Openshift Container Storage 4.5 dat Red Hat beschikbaar stelt.

Het opslagsysteem is nauw geïntegreerd met het Red Hat OpenShift Container Platform. Hierdoor is het mogelijk een betere architectuur te maken voor datadiensten die applicaties gebruiken. Te denken valt aan meetgegevens, logging en registry. Dankzij de recent uitgebrachte Red Hat OpenShift Virtualization is het mogelijk virtual machines én containers te hosten op een eenduidig, geïntegreerd platform inclusief Red Hat OpenShift Container Storage. Dit biedt hoge beschikbaarheid van persistent data (gegevens die zijn gecreëerd door een container die inmiddels niet meer bestaat), inclusief een gedeelde read-write-many toegang tot blocks voor betere prestaties en een eenduidige, geïntegreerde opslag-oplossing voor zowel containers als virtual machines.

Red Hat biedt hiermee diensten voor eenvoudige datatoegang en –transformatie met een consequente gebruikerservaring in de hybride cloud. Dit geeft een hechtere samenwerking tussen data providers en gebruikers van data in rust, in beweging en in actie.

Data at rest
De jongste versie van Red Hat OpenShift Container Storage heeft een nieuwe externe deployment modus met Red Hat Ceph Storage waardoor het mogelijk meer dan 10 miljard objecten op te schalen zonder prestatieverlies.
Met de geïntegreerde ondersteuning voor object-, file- en block-storage kan Red Hat OpenShift Container Storage 4.5 overweg met alle gangbare datasoorten van containergebaseerde applicaties; dit alles binnen één controle-overzicht. Dit vermindert de complexiteit en vergroot de keuzes voor klanten. Aanvullend zorgt de rook operator voor Red Hat Ceph Storage voor nog beter beheer van het platform.

Data in motion
Voor analyses van zelfs data in actie is het nodig te weten waar de data zijn; dat is vaak een worsteling. Red Hat OpenShift Container Storage 4.5 ondersteunt de integratie van Amazon S3 bucket meldingen, waardoor gebruikers een geautomatiseerde data-pipeline kunnen maken voor  het consumeren, catalogiseren, routeren en verwerken van real-time data.
Zo kunnen organisaties de doelmatigheid van geautomatiseerde data pipelines benutten via de message-gedreven architectuur, en geïntegreerde toegang tot Red Hat AMQ Streams en OpenShift Serverless.

Data in action
Red Hat OpenShift Container Storage 4.5 geeft organisaties een meer granulaire controle in hoeverre zij compute kunnen loskoppelen van storage. Dit is nuttig voor een brede reeks aan workloads, van latency gevoelige databases tot throughput-georiënteerde, schaalbare datawarehouses en datalakes. Kunstmatige intelligentie, gericht op in-/deductie en modellering, kan voordeel hebben bij het loskoppelen, terwijl machine learning juist baat heeft bij een hechtere band tussen compute en storage voor snellere dataconsumptie en modeltraining.

Partners