23-09-2020

UbiOps nieuwe naam van platform Dutch Analytics

Deel dit bericht

Dutch Analytics introduceert UbiOps als nieuwe naam van haar platform. Begin dit jaar heeft Dutch Analytics een nieuw softwareplatform geïntroduceerd, dat bedrijven helpt data-gedreven modellen na ontwikkeling operationeel te maken, te onderhouden en te integreren met bestaande systemen. De missie van Dutch Analytics is data science modellen overal te laten draaien, ongeacht de complexiteit van de algoritmes of achterliggende IT-infrastructuur.

In de nieuwe naam UbiOps komt dit duidelijk naar voren: Ubi is de afkorting van ubiquitous, het Engelse woord voor ‘overal’. Ops is de afkorting van ‘software operations’. Naast dat het een korte en goed herkenbare naam is, zit in de nieuwe naam UbiOps ook een mooie woordspeling : U bi Ops (‘You be Ops’). En niets is minder waar: UbiOps helpt data scientists en engineers om Ops te worden zonder vergaande kennis van IT en cloud infrastructuur nodig te hebben.

Neuwe release
“Vanuit onze vroegere business, daar komt de naam Dutch Analytics vandaan, hebben we bedrijven geholpen bij het bouwen van data science en AI-modellen en deze tot bruikbare applicaties om te vormen,” vertelt CEO Yannick Maltha . “Dat laatste bleek vaak veel complexer te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Dat komt omdat het een hele stap is om van een algoritme naar een robuuste operationele softwareapplicatie te komen. Onze missie is om dit probleem voor alle bedrijven, klein of groot, op te lossen. Daarom hebben we besloten om ons volledig op deze uitdaging te richten. We vinden het zeer passend om ons platform een nieuwe naam te geven die hierbij aansluit.”

Dutch Analytics heeft een ambitieuze doelstelling. Met een team van 25 man werkt Dutch Analytics aan de verdere uitbreiding en ontwikkeling van het platform. “We hebben specifiek dit moment gekozen, omdat we de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan de release van onze laatste versie (2.1) van het de software. Het platform is sneller, krachtiger en heeft een groot aantal nieuwe functionaliteiten gekregen”, zegt Maltha.

Partners