18-09-2020

Toucan Toco ondersteunt energieleverancier Eteck bij snelle besluitvorming

Deel dit bericht

Eteck, leverancier van duurzame energie, heeft gekozen voor data storytelling-software van Toucan Toco. Het bedrijf wil data storytelling inzetten om data op een visuele manier inzichtelijk te maken zodat medewerkers sneller, betere beslissingen kunnen nemen. Toucan Toco levert een applicatie waarmee alle medewerkers, van directie en projectmanager tot marketeer, zowel via computer als smartphone toegang hebben tot voor hen relevante data.

Eteck is een snelgroeiend bedrijf met ruim 75 werknemers. De directie had een belangrijke eis bij de selectie van een nieuwe business intelligence tool: de oplossing moest medewerkers de data in handen geven waarmee zij in staat zijn om proactiever te handelen en ook eigenaarschap kunnen tonen. Eteck zocht daarom naar een tool die data op een eenvoudige manier visualiseert, zodat er niet slechts een statische rapportage wordt opgeleverd, maar er inzichten ontstaan die medewerkers inspireren. De keuze viel op Toucan Toco.

Organisatiebrede applicatie
Voordat Eteck de data storytelling-oplossing van Toucan Toco in gebruik nam werden gezamenlijk de belangrijkste KPI’s en inhoud van de dashboards vastgesteld. De belangrijkste vragen daarbij waren: ‘wat is de boodschap, waarom moet deze verteld worden, en aan wie’?
De afdelingen ontwikkeling en project management zijn de eerste die met de data storytelling-applicatie werken. Geleidelijk wordt de applicatie beschikbaar gemaakt over de hele waardeketen van het bedrijf, met per functiegroep gerichte toegang tot relevante informatie. Binnen de applicatie worden meer dan 235 projecten en bijna 45.000 aansluitingen van klanten beheerd. Daarvoor worden onder meer gegevens uit ERP-systeem Navision geïntegreerd.

Via de data storytelling-applicatie kunnen C-level gebruikers operationele processen volgen en waar nodig bijsturen of in een oogopslag de financiële voortgang per project bekijken.
Projectmanagers hebben beter inzicht in de status van taken en wie zich waarmee bezighoud. De data storytelling-applicatie laat ook de impact zien van wijzigingen en kan voorspellen en visualiseren wat de inzet van extra mankracht zou betekenen voor de financiën van het project.  
 
Begrijpelijke data dankzij visualisatie
De resultaten van de nieuwe manier van werken zijn al zichtbaar voor Eteck. Binnen de organisatie beschikken alle medewerkers over dezelfde real-time data die door de eenvoudige visualisaties ook begrijpelijk is. Dit zorgt niet alleen voor inzicht, maar stelt hen ook in staat te handelen. Ook is de applicatie beschikbaar via zowel desktop, smartphone als tablet en kan er dus overal en altijd direct actie ondernomen worden.  

“Door data te visualiseren, raak je gepassioneerd en betrokken”, vindt Rard Rijcken, directielid bij Eteck. “We werkten al met verschillende business intelligence-oplossingen, maar de rapportages waren nooit inspirerend. Toucan Toco biedt een laagdrempelige tool die met datavisualisatie een verhaal vertelt. Hiermee kunnen we onze medewerkers beter betrekken in projecten en hen eigenaarschap geven. Ook is de gebruiksvriendelijkheid van Toucan Toco een reden voor ons geweest om deze tool te selecteren. Je hoeft geen analist te zijn om inzichten uit data te halen. Vrijwel iedereen kan er snel mee aan de slag.”

Partners