17-09-2020

SAS en HAN starten minor Applied Business Analytics & Innovation

Deel dit bericht

De explosieve toename van data opent nieuwe deuren voor organisaties. Zeker binnen de fiscale en financiële dienstverlening liggen er veel kansen. 25 studenten vanuit meerdere hogescholen zijn begin september op de HAN gestart met de nieuwe minor: Applied Business Analytics & Innovation. In deze minor verkrijgen studenten kennis van Big Data, Business Analytics en IT-innovaties, en worden zo klaargestoomd om de gesprekspartners van morgen te worden. De studenten kunnen gebruikmaken van de geavanceerde software op het SAS Viya platform. Hierdoor leren ze om grote hoeveelheden data te analyseren, en rapportages en visualisaties te maken.

Met deze samenwerking bundelen de HAN en SAS hun krachten. SAS is marktleider in analytics en levert innovatieve software en dienstverlening. De HAN University of Applied Sciences leidt studenten op tot de financieel / fiscaal adviseur van de toekomst. Volgens docent John Smits bij HAN is dit een geweldige kans voor studenten om op een datagedreven manier naar hun vakgebied te leren kijken.

Minor
De minor is een vrije keuzeonderdeel van de financiële opleidingen in het derde of vierde jaar, die wordt aangeboden door de Academie Financieel Economisch Management (AFEM) van de HAN.  Studenten worden onder andere opgeleid tot financieel of fiscaal adviseur, met een goed ontwikkeld ethisch kompas en een brede basis aan theoretische én praktische kennis op zak. Het vak Data Science is onderdeel van de minor Applied Business Analytics & Innovation waar studenten in het kort alle basisfasen van het vak Data Science doorlopen. Studenten leren met behulp van SAS Viya om data te analyseren, rapportages te maken en deze te visualiseren tot praktische dashboards.

Tijdens de minor worden praktijktoepassingen van de nieuwste tools en technieken getoond, zodat er datagedreven besluitvorming kan plaatsvinden in de toekomstige organisaties van de studenten. Studenten worden hiermee een betere gesprekspartner en het geeft hun een opstapje in het vakgebied zelf. De HAN daagt studenten uit om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste professionals, die willen blijven leren. “SAS is trots om samen met de HAN deze belangrijke minor vorm te geven en daarmee studenten de meest geavanceerde data analytics software te laten gebruiken. Enorm belangrijk is dit vanzelfsprekend ook voor hun toekomstige werkgevers”, aldus Michael Otten, Manager Customer Success bij SAS.

Voor wie?
Deze minor is bestemd voor studenten met interesse in data-gedreven toepassingen van business analytics & innovatie binnen de fiscale- en/of financiële dienstverlening. Daarbij volgen ze een fiscaal, financieel en/of bedrijfskundig gerelateerde bacheloropleiding zoals Accountancy, Finance & Control (Bedrijfseconomie), Finance, Tax and Advice of Bedrijfskunde.

Partners