14-09-2020

IBM, Schlumberger en Red Hat kondigen hybride cloud-samenwerking aan voor energiesector

Deel dit bericht

IBM, Schlumberger en Red Hat kondigden een grootschalige samenwerking aan om digitale innovatie in de olie- en gasindustrie te versnellen. Door dit gezamenlijke initiatief krijgen meer klanten toegang tot de toonaangevende cloud-gebaseerde omgeving van Schlumberger en de cognitieve toepassingen voor exploratie en productie. Dit is mogelijk door het gebruik van de hybride cloud-architectuur van IBM, gebouwd op het Red Hat OpenShift containerplatform.

De samenwerking zal aanvankelijk op de volgende twee gebieden gericht zijn: uitbreiding van toegang voor klanten tot de DELFI cognitieve E&P omgeving op elke geografische locatie ter wereld door Schlumberger's gebruik van het Red Hat OpenShift; en levering van een hybride cloud-implementatie van het OSDU data platform (open data platform voor de energiemarkt).

Door de overeenkomst met IBM en Red Hat gaat Schlumberger exclusief Red Hat OpenShift gebruiken. Door dit containerplatform in te zetten, kunnen toepassingen in de DELFI-omgeving in elke infrastructuur ingezet worden, van traditionele datacenters tot meerdere clouds, inclusief private en public clouds. Deze nieuwe manier van hosting lost kritieke problemen voor klanten op en maakt landspecifieke implementaties mogelijk in overeenstemming met de lokale regelgeving en de eisen aan de fysieke opslaglocatie van gegevens.

De DELFI-omgeving bevat geavanceerde data-analyse en kunstmatige intelligentie, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere databronnen, workflows worden geautomatiseerd en een naadloze samenwerking voor domeinteams mogelijk wordt gemaakt. Veel meer olie- en gasoperators, leveranciers en partners uit alle regio's van de wereld zijn hiermee in staat om vanuit deze toonaangevende digitale omgeving te werken - gebouwd op een standaard, open platform - waar ze nieuwe applicaties 'eenmalig kunnen schrijven en overal kunnen draaien.'

De organisaties zijn van plan hun samenwerking verder uit te breiden door een gedifferentieerde oplossing te creëren voor gegevensbeheer en -operaties voor het OSDU-dataplatform. Dit stelt olie- en gasoperators in staat digitale oplossingen met hybride cloud data-infrastructuren te bouwen, implementeren en door te voeren. Dit zal een bredere samenwerking en een grotere efficiëntie bevorderen in de gehele E&P-waardeketen.

Voorafgaand aan de aankondiging hebben Schlumberger, IBM en Red Hat een succesvolle pilot gedraaid met de nieuwe hybride cloud-implementatie van de DELFI-omgeving op Red Hat OpenShift. Dit is gedaan in samenwerking met Red Hat en IBM Services, het grootste team van Red Hat-gecertificeerde consultants ter wereld. De twee organisaties richtten zich hierbij op het demonstreren van de flexibiliteit en overdraagbaarheid voor reken-, opslag- en data-intensieve exploratie- en veldontwikkelingstoepassingen. De samenwerking van IBM met Schlumberger is leverancier van technologie voor de karakterisering, boring, productie en verwerking van reservoirs voor de olie- en gasindustrie. Schlumberger maakt deel uit van de nieuwe toezegging van het bedrijf om te investeren in het versnellen van de adoptie van hybride cloud en open architecturen.

Partners