02-09-2020

Qlik neemt Knarr Analytics over

Deel dit bericht

Qlik heeft de overname aangekondigd van Knarr Analytics, een innovatieve start-up die realtime samenwerking, geavanceerde mogelijkheden voor dataverkenning biedt, om Qlik's cloud data- en analyseplatform te completeren. Met de overname van Knarr Analytics versterkt Qlik haar visie op Active Intelligence, waarbij technologie en processen onmiddellijke actie activeren vanuit realtime, up-to-date gegevens om waarde in de gehele data en analytics supply chain te verhogen.

De behoefte aan realtime datagestuurde besluitvorming, waarbij nieuwe databronnen op aanvraag moeten worden samengevoegd en gebruikt, heeft een lacune in de toeleveringsketens voor data en analyses blootgelegd. Deze kloof vereist een nieuwe manier van denken die draait om samenwerking tussen alle data- en analytics-persona's, van data-integrators en datastewards tot BI-ontwikkelaars en analytics-gebruikers.

Knarr kan helpen bij het creëren van een unieke data- en inzichtsstructuur door meer gebruikers te betrekken tijdens het analyseproces, waardoor een grotere bedrijfscontext naar voren komt voor zowel onderliggende data als resulterende inzichten. Dit niveau van samenwerking en delen is volgens Qlik essentieel voor het creëren van continu inzicht dat actie en waarde uit gegevens stimuleert.

Knarr IP zal de Insight Advisor-ervaring van het Qlik Sense analytics-cloudplatform aanvullen. Gebruikers van Qlik kunnen voordelen realiseren door:
• Geavanceerde visuele verkenning van onderliggende gegevensmodellen
• Een woordenlijst in de catalog voor toegevoegde zakelijke context
• Realtime samenwerking met meerdere spelers om interactief inzichten te genereren met een team
• Mogelijkheid om deze inzichten vast te leggen en te delen met notities en snapshots
• Verhoogde effectiviteit door machine learning

Voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Mede-oprichter van Knarr Analytics en CTO Speros Kokenes voegen zich bij Qlik als lid van het Applied Research & Emerging Technology Team. Knarr Analytics producten zijn niet langer te koop. Qlik zal bestaande contacten ondersteunen en Knarr IP volgend jaar in het Qlik-cloudplatform integreren.

Partners