12-08-2020

Vektis kiest met IBM cloud voor optimale beveiliging en flexibiliteit

Deel dit bericht

Vektis maakt voor haar dataverwerking gebruik van IBM Db2 Warehouse op de IBM Cloud. Hiermee voldoet het bedrijf aan de hoogste eisen op het gebied van beveiliging en data privacy. 'Business intelligence partner in de zorg' Vektis levert zorginzichten en slimme processen waardoor besluitvorming en uitvoering binnen de zorgmarkt effectief en efficiënt plaatsvindt.

Beveiliging van de gegevens en het beschermen van de privacy heeft voor Vektis de hoogste prioriteit omdat het bedrijf gevoelige declaratiedata verwerkt. Bij het inrichten van het cloud-datawarehouse is daarom rekening gehouden met alle standaarden en eisen voor informatiebeveiliging die toezichthouders in dat verband stellen. Ook alle normeringen en certificaten van IBM zijn van toepassing. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen, zodat de gegevens nooit naar een individu herleidbaar zijn.

Het Vektis datawarehouse bevat alle data uit zorgdeclaraties in Nederland. Herman Bennema, algemeen directeur van Vektis: “Wij maken op basis van deze data informatie voor zorgverzekeraars, zorgaanbieders en andere partijen in de zorg, waarmee zij op hun beurt keuzes kunnen maken voor goede en betaalbare zorg. We willen daarbij snel kunnen inspelen op de vragen van onze klanten. Om dit te realiseren moeten we de data real-time kunnen analyseren en verwerken. Daarbij willen we beschikken over de beste kennis, expertise en techniek op het gebied van beveiliging en privacy. Het onderbrengen van onze data in de cloud bij IBM was daarom voor ons een logische en essentiële stap voor de toekomst. In het IBM Db2 Warehouse in de cloud kunnen we veilig en gecontroleerd werken met grote hoeveelheden data. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om data te visualiseren.”

Partners