20-07-2020

Couchbase Cloud beschikbaar op AWS

Deel dit bericht

Couchbase, aanbieder van de gelijknamige NoSQL-database, heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Couchbase Cloud, een volledig beheerde Database-as-a-Service oplossing. Couchbase Cloud is nu beschikbaar op Amazon Web Services (AWS) met ondersteuning voor Microsoft Azure en Google Cloud Platform tegen het einde van het jaar.

Couchbase Server is de originele multifunctionele NoSQL-database en combineert de krachtige, memory-first architectuur van key-value stores met een SQL-gebaseerde query-taal, robuuste SDK's voor ontwikkelaars, schema-flexibel JSON-formaat, alles ingezet als een elastisch schaalbare, ACID-compatibele, wereldwijd replicerende clusterarchitectuur. Couchbase Cloud stelt klanten in staat om een scala aan applicaties te ondersteunen en cases te gebruiken, zoals online session caching, gebruikersprofielen en catalogusbeheer voor retailers, media content leveranciers en bedrijven die zich moeten aanpassen aan  de online wereld.

In-VPC-implementatie op AWS maakt gebruik van Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) om Couchbase-software rechtstreeks in de cloudaccounts van de klant te implementeren en te beheren, waardoor de database nauwkeurig kan worden afgestemd op de onderliggende infrastructuur.

Couchbase Cloud wordt op AWS aangeboden in twee pakketten, Developer Pro en Enterprise, die gedifferentieerde serviceniveaugaranties bieden voor ontwikkelings- en testbehoeften versus bedrijfskritische ondersteuning voor productiesystemen. Ondersteuning voor Microsoft Azure en Google Cloud Platform zal eind dit jaar beschikbaar zijn.

Partners