09-07-2020

Oracle kondigt Oracle Dedicated Region Cloud@Customer aan

Deel dit bericht

Gedreven door toenemende vraag van klanten kondigt Oracle haar Dedicated Region Cloud@Customer aan, een volledig beheerde cloudregio die alle clouddiensten van Oracle's tweede generatie, inclusief Autonomous Database en Oracle cloudapplicaties, naar de datacenters van klanten brengt.

Met dit aanbod kunnen organisaties die hun eigen datacenters hebben over exact dezelfde moderne clouddiensten, API's, toonaangevende SLA's, optimale prijsprestaties en de hoogste beveiligingsniveaus beschikken als in de public cloudregio's van Oracle. Dit is ideaal voor sterk gereguleerde of op security gerichte bedrijven die moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van legacy en data residency of bedrijven die operationele kosten moeten verlagen en legacy applicaties moeten moderniseren.

De afgelopen jaren zijn public clouds mainstream geworden doordat organisaties wisten te profiteren van pay-as-you-go modellen en de flexibiliteit en schaalbaarheid van cloud computing. De meeste ondernemingen verwachten echter dat een deel van hun werk in de nabije toekomst in on-premise datacenters zal worden uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een sterke vraag van klanten naar een hybride architectuur waar dezelfde diensten, dezelfde functionaliteiten en het makkelijk overzetten van applicaties tussen de public en on-premise cloud, deel van uitmaken. Tot nog toe was er geen oplossing die de kloof tussen cloud en on-premise omgevingen kon overbruggen. On-premise oplossingen van andere cloud-aanbieders bieden een zeer klein aanbod in vergelijking met de diensten die ze leveren in hun public clouds. Met de aankondiging van vandaag stelt Oracle al zijn – meer dan vijftig – clouddiensten on-premise beschikbaar, zodat bedrijven de clouddiensten van Oracle kunnen gebruiken waar ze die maar nodig hebben – in de cloud, op locatie of via Cloud@Customer.

Oracle’s Dedicated Region Cloud@Customer biedt volledige beheermogelijkheden en toegang tot nieuwe functies zodra deze beschikbaar zijn in Oracle's public cloud. Het levert sterke isolatie van klantdata, inclusief alle API-operations die lokaal blijven bij de betreffende datacenters van de klant en de hoogste beveiligingsniveaus bieden. Bovendien is Oracle Dedicated Region Cloud@Customer gecertificeerd voor het naadloos uitvoeren van Oracle cloudapplicaties, waaronder Oracle Fusion Cloud Applications (Cloud ERP, Cloud HCM, Cloud SCM en Cloud CX), waardoor het een volledig geïntegreerde cloud-ervaring op locatie biedt. Klanten betalen alleen voor diensten die ze gebruiken met dezelfde voorspelbare lage prijzen die worden aangeboden in de publieke cloudregio's van Oracle.

Partners