09-07-2020

Oracle Autonomous Database beschikbaar in datacenters van klanten

Deel dit bericht

Oracle heeft de beschikbaarheid aangekondigd van haar Autonomous Database op Exadata Cloud@Customer. Dit aanbod combineert de nieuwste Oracle Database met het Oracle Database platform - Exadata - geleverd als cloud service in de datacenters van de klant.

Het elimineert databasemanagement en investeringen terwijl pay-per-use en flexibele afname van database cloud resources mogelijk zijn. Autonomous Database is nu beschikbaar om te draaien in datacenters van klanten; standalone of als onderdeel van Oracle Dedicated Region Cloud@Customer.

Oracle Autonomous Database op Exadata Cloud@Customer is de eenvoudigste en snelste stap naar een cloudmodel waarbij de implementatie in minder dan een week tijd plaats kan vinden. Bestaande applicaties in een datacenter kunnen eenvoudig worden aangesloten en draaien zonder dat er wijzigingen in de applicaties nodig zijn, terwijl de data het datacenter van de klant nooit verlaten. Dit is ideaal voor bedrijven die het een uitdaging vinden om hun bedrijfskritische database workloads te verplaatsen naar de public cloud vanwege zorgen over data-privacy, regelgeving, beveiliging en prestaties of omdat hun on-premise applicaties en databases sterk met elkaar verweven zijn.

Oracle Autonomous Database op Exadata Cloud@Customer stelt organisaties in staat om over te stappen naar een omgeving waarin alles geautomatiseerd is en beheerd wordt door Oracle. Onder andere de database provisioning, tuning, clustering, disaster protection, flexibele schaling, beveiliging en patching zijn autonomous, waardoor handmatige processen en menselijke fouten worden geëlimineerd en tegelijkertijd de kosten worden verlaagd en de prestaties, veiligheid en beschikbaarheid worden verhoogd. De serverloze architectuur schaalt automatisch om in te spelen op veranderende workloads en biedt echte pay-per-use.

Certificering
Aanvullend op het aanbod van Cloud@Customer blijft Oracle de mogelijkheden van de Autonomous Database verbeteren. Oracle kondigde de nieuwe certificering aan voor Siebel van Oracle, PeopleSoft en JD Edwards die draaien op Oracle Autonomous Database.
Door gebruik te maken van Autonomous Database, zullen de Siebel-, PeopleSoft- en JD Edwards-klanten van Oracle hun kosten verlagen en tegelijkertijd de beveiliging, prestaties en beschikbaarheid verbeteren. Het bedrijf kondigde ook Oracle Autonomous Data Guard aan, dat een autonomous beheerde oplossing voor hoge beschikbaarheid en disaster recovery levert die beschermt tegen database- en sitefouten. Mochten er catastrofale fouten optreden, dan biedt Oracle Autonomous Data Guard bijna nul dataverlies (RPO) en hersteltijd (RTO).

Exadata Cloud@Customer verbeteringen
Naast de Autonomous Database biedt Oracle de volgende verbeteringen van Exadata Cloud@Customer aan:
• Oracle Exadata Database Machine X8M Technology, die Intel Optane DC Persistent Memory en 100 gigabit externe directe geheugentoegang (RDMA) over geconvergeerde ethernet (RoCE) combineert om opslagknelpunten te verwijderen en de prestaties voor de meest veeleisende workloads, zoals Online Transaction Processing (OLTP), IoT, fraudeopsporing en high frequency trading, drastisch te verhogen. Directe databasetoegang tot gedeeld persistent geheugen verhoogt de piekprestaties tot 12 miljoen SQL read IOPS, 2,5 keer meer dan het aanbod van de vorige generatie Exadata Database Machine X8.
• Meerdere VM Clusters per Exadata Rack, waardoor organisaties een Exadata-systeem kunnen delen voor productie, DR en dev/test en zorgen voor isolatie tussen afdelingen en use cases.
• PCI-DSS Certificatie: Exadata Cloud@Customer ondersteunt en voldoet nu aan de Payment Card Industry Data Security Standard vereisten en kan geïmplementeerd worden als onderdeel van een zeer veilige financiële verwerkingsomgeving.

Company:

Oracle

Partners