03-07-2020

Informatica neemt data governance leverancier Compact Solutions over

Deel dit bericht

Informatica heeft de overname aangekondigd van Compact Solutions. Hiermee wil Informatica metadata management naar het Informatica Intelligent Data Platform brengen. De acquisitie moet de positie van Informatica versterken op het gebied van metadatagedreven AI en automatisering. Compact Solutions is in 2003 opgericht in Krakow, Polen. Het bedrijf heeft zich gericht op geautomatiseerde oplossingen voor data governance.

De overname van Compact Solutions breidt de mogelijkheden uit voor Informatica-klanten om vrijwel alle soorten bedrijfsgegevens te catalogiseren en te beheren, inclusief complexe enterprise systemen, multi-vendor ETL, handgecodeerde scripts, en BI-tools, naast databases, applicaties, datawarehouses en data lakes. Het gebruik van Informatica Enterprise Data Catalog met de metadataconnectiviteit van Compact Solutions versnelt analyses, data governance, privacy en datawarehouse-modernisering door data te begrijpen hoe deze moeten worden verwerkt en gemigreerd.

De verworven scanners, bekend als Compact Solutions MetaDex, vormen nu onderdeel van Informatica Enterprise Data Catalog, en stellen bedrijven in staat meer bedrijfsmetadata te scannen en op te nemen in Informatica's Enterprise Data Catalog. De aanvullende metadata maken een completer, meer gedetailleerde en geautomatiseerde data lineage view mogelijk. Enterprise data assets kunnen nu worden beheerd volgens bedrijfsbeleid en branchevoorschriften als GDPR en CCPA met Informatica Axon Data Governance.

Partners