25-06-2020

Diamanti in Europa versterkt met Friso Heddema

Deel dit bericht

De Europese vestiging van Diamanti versterkt zich met een commerciële medewerker. Friso Heddema gaat als Sales Director vanuit het Amsterdamse kantoor de Diamanti-technologie 'Kubernetes on bare metal' promoten bij partners en prospects in Noord-Europa.

Na zijn studie is Friso Heddema aan de slag gegaan bij een start-up. De snelheid waarmee beslissingen worden genomen, de zelfredzaamheid van de organisatie en de gevarieerdheid van de projecten spraken hem zeer aan. Toch bleef hij zoeken naar uitdagingen met meer technische complexiteit. Die vond hij bij het softwareonderdeel van HPE, dat later is overgegaan naar Micro Focus. In vijf jaar leerde hij veel over: apps; data; netwerken; gebruiksgemak; betrouwbaarheid; beveiliging; toegankelijkheid en transparantie. Nu, bij terugkeer naar een start-up/scale-up en wijzer geworden door kennis en ervaring, wil hij de brug slaan tussen de CEO, die steeds meer wil en de CIO, die het maar even moet ’fixen’.

”De vraag naar IT blijft maar toenemen”, zegt Friso  Heddema. ”Meer data; meer datacenters; dikkere kabels; toenemende snelheid en complexiteit. Heeft je tandenborstel nog geen WiFi? Waarom niet? Het zal nog wel een stukje gekker worden, voordat we eens gaan stilstaan bij de vraag waarom we dit allemaal doen”. Hij is van mening dat we met minder moeite meer prestaties moeten halen uit de ’zware’ transactionele en analytische systemen, waar tot dusver de focus alleen lag op betrouwbaarheid. ”Diamanti draagt daar een steentje aan bij”, aldus Heddema. ”We leveren de meest efficiënte oplossing voor de nieuwe ‘google’ manier van applicaties draaien: Kubernetes. Dus geen overbodige virtualisaties en geen overbodige complexiteit, maar op betrouwbare en efficiënte wijze containers met software en data uitrollen en activeren.”

Company:

Diamanti

Partners