25-06-2020

Collibra introduceert Data Intelligence Cloud

Deel dit bericht

Collibra introduceert de Data Intelligence Cloud, een end-to-end geïntegreerd platform dat data workflows automatiseert, diepgaand inzicht biedt in het data-ecosysteem en highly secure betrouwbare informatie levert.

De Collibra Data Intelligence Cloud biedt ondernemers, databeheerders en particulieren een gestroomlijnde methode om toegang te krijgen tot betrouwbare data, die ze vervolgens kunnen analyseren met de tools die ze al gebruiken. Dit resulteert in lagere kosten, een verbeterde schaalbaarheid en versnelde datagebaseerde resultaten voor bedrijven.

De Collibra Data Intelligence Cloud is gebouwd op een veilig, cloud-native platform met de volgende functionaliteiten:
- Prestatieoptimalisatie in de cloud om gegevensbronnen op verzoek te schalen en de productiviteit van de eindgebruiker te garanderen.
- Een microservicesarchitectuur die IT-teams helpt om hun diensten gemakkelijk en tegen lagere kosten te verbeteren of nieuwe diensten te ontwikkelen.
- Edge computing om de kosten te verlagen en de geëxtraheerde metadata op een veilige manier te schalen.
- Self-service datatoegang, waardoor snelle en bruikbare inzichten overal mogelijk zijn.

Grote datavolumes
Data is volgens Jim Cushman, chief product officer bij Collibra, de motor van het digitale bedrijfsleven. “Maar grote datavolumes, wettelijke nalevingsvereisten, handmatige processen en afdelingen die niet samenwerken, maken het voor zakelijke gebruikers vaak moeilijk om de noodzakelijke gegevens snel te verkrijgen. Collibra Data Intelligence Cloud, op dit moment de krachtigste data intelligence-oplossing voor bedrijven, overwint deze barrières voor digitale transformatie door IT en zakelijke gebruikers veilig te laten samenwerken aan data, op een gedeelde plek."

De Collibra Data Intelligence Cloud bevat ook de volgende nieuwe mogelijkheden:
- Data scoring is een nieuwe component van de Collibra datacatalogus (Collibra Data Catalog), dat automatisch een meting van de datakwaliteit op attribuutniveau berekent, waardoor analisten snel en met grote hoeveelheden data de beste datasets kunnen kiezen en meer tijd kunnen besteden aan het genereren van inzichten op basis van deze data.
- Individueel rechtenbeheer is een nieuwe mogelijkheid binnen de Collibra Data Privacy. Het beheert de dataverzoeken van individuen en helpt managers op het gebied van data privacy te werken binnen de context van nalevingsvereisten om het vertrouwen van de klant op te bouwen en te behouden.
- Verbeterde ondersteuning voor populaire business intelligence- en extractie-, transformatie- en laad (ETL)-tools in Collibra Data Lineage. Dit biedt gebruikers van Collibra een betere visualisatie van hun data van A tot Z, zodat ze aan de regelgeving kunnen voldoen en tegelijkertijd van de betrouwbaarheid van de data kunnen profiteren.
- De uitgebreide connectiviteit die Collibra nu levert, maakt het mogelijk om metadata op te halen uit databronnen zoals data lakes en datawarehouses. Voor bedrijven betekent dit een snellere toegang tot hun data en een snellere go-to-market.

Collibra heeft ook een bètaversie van Data Matching geïntroduceerd waarmee gebruikers inzicht krijgen in hun data door duplicatie binnen en tussen gegevensbronnen te identificeren.

Partners