25-06-2020

HPE annonceert HPE Ezmeral softwareportfolio voor datagedreven transformaties

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise introduceert HPE Ezmeral, een nieuw merk en softwareportfolio dat organisaties helpt om hun digitale transformatie van de edge tot de cloud te versnellen. HPE Ezmeral is een compleet portfolio met containerorkestratie en -management, AI/ML en data analytics, kostenbeheersing, IT-automatisering, AI-gedreven taken en beveiliging. Daarmee vergroten organisaties hun flexibiliteit en efficiency en halen ze bovendien meer waardevolle inzichten uit hun data.

Het HPE Ezmeral-portfolio speelt een belangrijke rol in de edge-to-cloud Platform-as-a-service-strategie van HPE. Vandaag introduceerde HPE ook nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten die zorgen voor meer flexibiliteit, lagere kosten en een consistente, plaatsonafhankelijke cloudervaring. Als onderdeel hiervan kondigt het technologiebedrijf aan dat HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops via HPE GreenLake beschikbaar komen als clouddienst. Daarmee biedt HPE nog meer snelheid en eenvoud voor gecontaineriseerde applicatieontwikkeling en DevOps-flexibiliteit in de ML-levenscyclus.

HPE Ezmeral Container Platform-software
HPE Ezmeral Container Platform-software biedt de flexibiliteit om gecontaineriseerde applicaties te implementeren en te beheren op iedere schaal en via iedere infrastructuur. Denk hierbij aan datacenters, co-locatiefaciliteiten, meerdere publieke clouds en aan de ‘edge’. Organisaties kunnen cloud-native en niet-cloud native applicaties in containers draaien zonder kostbare ‘refactoring’. Ze kunnen meerdere Kubernetes-clusters beheren met een unified besturingsplatform en gebruikmaken van een high-performance gedistribueerd filesysteem voor persistente data via HPE-innovaties, zoals HPE Ezmeral Data Fabric en het KubeDirector opensourceproject. Het HPE Ezmeral Container Platform wordt via HPE GreenLake als clouddienst geleverd.

HPE Ezmeral ML Ops-software
HPE Ezmeral ML Ops-software maakt gebruik van containerisatie om de hele levenscyclus van het machine learning model ‘on premise’, in de publieke cloud, in de hybride cloud en in edge-omgevingen te stroomlijnen. De oplossing introduceert een DevOps-achtig proces om machine learning workflows te standaardiseren en AI-implementaties te versnellen. Het voordeel hiervan is dat organisaties zo AI/ML-data scienceprojecten sneller kunnen operationaliseren, datasilo’s kunnen elimineren en van pilot tot productie soepel kunnen schalen. Bovendien voorkomen ze kosten en risico’s van het verplaatsen van data. HPE Ezmeral ML Ops komt ook via HPE GreenLake beschikbaar.

Open source
HPE is actief betrokken bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) en Kubernetes-community met open source projecten als KubeDirector, Secure Production Identity Framework for Everyone (SPIFFE) en SPIFFE Runtime Environment (SPIRE). Deze projecten vormen een belangrijk onderdeel van de HPE Ezmeral-strategie om een open en flexibel softwareportfolio te leveren dat organisaties helpt niet afhankelijk te zijn van één leverancier.
 

Partners