19-06-2020

KPMG en SAS ondersteunen organisaties met snelle cloud-transformatie

Deel dit bericht

KPMG en SAS hebben aangekondigd samen Cloud Acceleration Centers op te richten met een specifieke focus op Noord-Amerika, Europa en Zuidoost-Azië. De organisaties gaan samenwerken om de overstap naar de cloud voor SAS-klanten te helpen versnellen.

Het doel van deze centra is om bedrijven te helpen hun overstap naar de cloud - van ontwerp en architectuur tot implementatie - kosteneffectiever en sneller te laten verlopen. Het zullen zeer collaboratieve, technologische omgevingen worden die multidisciplinaire teams samenbrengen. Ze gaan klanten ondersteunen die hun eigen cloudomgeving hebben, maar ook klanten die gebruik maken van andere cloud managed services.

Organisaties die zich voorbereiden op de post-corona realiteit en de toekomst maken gebruik van de cloud. Daarnaast kunnen klanten via een cloud-gebaseerde SAS-infrastructuur profiteren van een aantal direct beschikbare cloud-oplossingen en managed services zoals anti-money laundering, procurement integrity en SAS Model Manager op SAS Viya. Deze oplossingen kunnen klanten helpen betere inzichten uit hun data te halen om fraude te bestrijden en risico's te beperken. Tegelijkertijd kunnen ze ook analytics en AI ontwikkelen, implementeren en beheren om ervoor te zorgen dat modellen goed worden begrepen en sneller in productie worden genomen.

Een versnelde overstap naar de cloud is volgens Oliver Schabenberger, SAS Chief Technology Officer en Chief Operating Officer, voor veel organisaties een noodzaak geworden; het optimaliseren en aanpassen van bedrijfsprocessen is een geweldige kans om de kracht van de cloud optimaal te benutten. "SAS en KPMG blijven samenwerken om gezamenlijke klanten maximaal te ondersteunen bij dit transformatieproces.

"We zijn verheugd om onze wereldwijde samenwerking met SAS uit te breiden," zegt Christian Rast, Global Head of Technology and Knowledge bij KPMG International. "Met deze centra kunnen KPMG-professionals SAS-klanten blijven helpen om meer waarde te halen uit de succesvolle overstap naar de cloud. De nauwere samenwerking die met de centra tot stand wordt gebracht zal het huidige portfolio – met oplossingen zoals Procurement Integrity en Anti-Money laundering compliance, versterken. Aanvullende geavanceerde compliance-oplossingen die klanten helpen om sneller en nauwkeuriger aan de wet- en regelgeving te voldoen, zullen prioriteit krijgen.”

Wereldwijd heeft KPMG een netwerk van meer dan 400 professionals om SAS-klanten te ondersteunen bij hun cloud-transformatie, hetgeen onderstreept dat KPMG zich inzet om klanten te helpen bij hun transformatie naar de cloud.

Partners