17-06-2020

SAS en Microsoft gaan samenwerken aan toekomst analytics en AI

Deel dit bericht

Microsoft en SAS hebben een omvangrijk technologisch en strategisch partnerschip aangekondigd. De twee bedrijven stellen hun klanten op die manier in staat om hun SAS-workloads gemakkelijk in de cloud te laten draaien, zodat ze hun bedrijfsoplossingen kunnen uitbreiden en de kritische waarde van hun digitale transformatie-initiatieven beter kunnen ontsluiten.

Als onderdeel van de samenwerking zullen de bedrijven de analytics-producten en industriespecifieke oplossingen van SAS beschikbaar maken in Microsoft Azure als de voornaamste cloudprovider voor de SAS Cloud. De industriespecifieke oplossingen en expertise van SAS zullen ook toegevoegde waarde bieden aan klanten van Microsoft in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening en vele andere industrieën. Dit partnerschip bouwt voort op SAS-integraties in Microsoft cloud-oplossingen voor Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 en Power Platform en ondersteunt de gedeelde visie van de bedrijven om AI en analytics verder te ontwikkelen.

"Door deze samenwerking zullen Microsoft en SAS klanten helpen hun groei te versnellen en innovatie stimuleren door middel van een breed aanbod van SAS Analytics op Microsoft Azure," zei Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President van Cloud en AI. "SAS, met zijn bewezen expertise op het gebied van analytics, data science en machine learning, is een strategische partner voor Microsoft, en samen zullen we klanten in tientallen sectoren en regio's helpen om hun meest kritische en complexe analytische uitdagingen aan te gaan."
Organisaties wereldwijd gaan naar de cloud om te innoveren en sneller hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Als onderdeel van deze overgang migreren veel klanten, zoals bijvoorbeeld de toepassing voor patiëntenzorg van het in St. Louis gevestigde Mercy, hun SAS Analytics workloads naar Azure om de prestaties en kostenefficiëntie te verbeteren.

Naadloze transitie naar de cloud
Om organisaties een naadloze ervaring te bieden en hun cloud-transformatie-initiatieven te versnellen, zorgen SAS en Microsoft samen voor een succesvolle uitrol en effectieve implementatie van SAS-producten en -oplossingen op Azure. "SAS en Microsoft hebben een gezamenlijke visie om klanten te helpen hun digitale transformatie-initiatieven te versnellen. We begrijpen allebei dat het gaat om het verrijken van data en het verbeteren van de kwaliteit van leven door het nemen van betere beslissingen", zegt Oliver Schabenberger, SAS Chief Technology Officer en Chief Operating Officer. "De samenwerking met Microsoft biedt klanten een naadloze transitie naar de cloud die sneller, krachtiger en eenvoudiger toegang biedt tot SAS-oplossingen en betrouwbare beslissingen mogelijk maakt door middel van analytics die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht het vaardigheidsniveau."

Dit omvat onder andere het voor Azure optimaliseren van het cloud-native SAS Viya platform en het integreren van het uitgebreide portfolio van industriespecifieke SAS-oplossingen in de Azure Marketplace.

Internet of Things
"De samenwerking tussen SAS, marktleider in analytics, en Microsoft als leidende partij in de cloud zorgt voor een interessante strategische alliantie. De plannen van SAS om integraties tot stand te brengen voor het gehele cloudportfolio van Microsoft (Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 & Power BI) biedt veel potentieel", zegt Steve White, Program Vice President, Channels and Alliances bij IDC. Bovendien gaan Microsoft en SAS de mogelijkheden onderzoeken om SAS Analytics te integreren, inclusief de industriespecifieke modellen, binnen Azure en Dynamics 365. Om zo nieuwe gemeenschappelijke geïntegreerde oplossingen te leveren voor klanten uit verschillende sectoren. Deze verdere integratie zal SAS klanten in staat stellen om te profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud voor hun analytics en AI workloads. Microsoft en SAS bieden klanten bijvoorbeeld al oplossingen die hen helpen om op grote schaal gebruik te maken van de enorme hoeveelheid data die door het Internet of Things wordt gegenereerd, door het Azure IoT-platform van Microsoft te combineren met de edge-to-cloud IoT-analytics en AI-mogelijkheden van SAS. Op dit moment gebruikt de stad Cary het gezamenlijke IoT-aanbod van Microsoft en SAS om overstromingen te kunnen voorspellen.

Door middel van gezamenlijke verkoopinitiatieven en ‘go-to-market’-activiteiten, zullen er later dit jaar extra SAS-producten en -oplossingen worden uitgerold.

Partners