16-06-2020

DataRobot neemt SOURCE AI-technologie van Boston Consulting Group over

Deel dit bericht

Boston Consulting Group en DataRobot hebben aangekondigd dat DataRobot de SOURCE AI-technologie van BCG heeft overgenomen en dat beide organisaties een strategisch partnerschap zijn aangegaan. De relatie tussen een wereldwijd adviesbureau en een leverancier van AI-oplossingen is volgens de bedrijven een primeur.

Nu organisaties over de hele wereld steeds vaker AI inzetten om besluitvorming te sturen en bedrijfsprestaties te versterken, worstelen vele om modellen in productie te implementeren en te beheren en waarde er uit te krijgen. Uit een onderzoek van BCG en MIT Sloan Management Review bleek zelfs dat zeven van de tien bedrijven minimale of geen impact rapporteren van AI-implementaties. Om dit aan te pakken, blijken AI-platforms waarmee organisaties machine-learning modellen kunnen bouwen, implementeren, bewaken en beheren cruciaal.

SOURCE AI is opgericht om data scientists te helpen op onbeperkte manieren code te schrijven en organisaties in staat te stellen industriƫle AI-oplossingen te bouwen. Het BCG GAMMA-team heeft onlangs een oplossing ontwikkeld, Lighthouse by BCG, voor beslissingsondersteuning en scenarioplanning tijdens de COVID-19-pandemie op basis van SOURCE AI. DataRobot zal de SOURCE AI-functionaliteit gebruiken om een best-in-class ervaring te blijven leveren, waardoor ervaren data scientists het Data AI-platform van DataRobot kunnen gebruiken voor modelexperimenten en training, evenals voor het beheer en de implementatie van productiemodellen.
Bovendien zullen BCG en DataRobot branchespecifieke toepassingen ontwikkelen, waardoor het gemakkelijker wordt om AI grootschalig toe te passen.

Partners