12-06-2020

Aruba introduceert ESP cloud-native platform voor Intelligent Edge

Deel dit bericht

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, introduceert Aruba ESP (Edge Services Platform), een AI-gedreven cloud-native platform dat problemen aan de rand van het netwerk voorspelt en oplost voordat ze zich voordoen. Aruba ESP is gebouwd op AIOps, Zero Trust-netwerkbeveiliging en een uniforme architectuur voor campusomgevingen, datacenters, branches en remote werklocaties. Het levert een geautomatiseerd platform dat continu data uit verschillende domeinen analyseert, SLA’s bijhoudt, afwijkingen detecteert en optimalisaties doorvoert, en tegelijk onbekende apparatuur op het netwerk ziet en vergrendelt.

Aruba ESP is ontworpen voor cloudervaringen aan de rand van het netwerk en kan als cloudservice of on-premise worden afgenomen als beheerdienst die wordt geleverd door Aruba-partners of als Network as a Service bij HPE GreenLake. Aruba ESP is voor verschillende prijsklassen ontwikkeld en klanten kunnen het aanschaffen met flexibele financieringsopties via HPE Financial Services.

Ongestructureerde data
We staan volgens Aruba aan de vooravond van data-analyse op basis van IoT, AI en automatisering, ondersteund door compute en moderne netwerken. Deze maken een nieuwe generatie applicaties en workloads mogelijk, die allemaal aan de rand worden gedistribueerd. Als gevolg daarvan genereren bedrijven enorm veel ongestructureerde data aan de rand van het netwerk. Deze data kan gebruikt worden om de efficiency te verhogen, de ervaring te verbeteren en nieuwe omzet te genereren. Daarvoor moet deze data goed geanalyseerd worden en moet er gehandeld worden naar de verkregen inzichten. Daarnaast is het van belang dat de verkregen data komt van de IoT-apparaten die bij jouw organisatie bekend zijn. Om deze realtime inzichten te kunnen omzetten naar waardevolle acties, is het essentieel dat deze data aan de bron – de rand – worden geanalyseerd en verwerkt: de plek waar mensen, apparaten en dingen verbinding maken met de digitale wereld. Het vermogen om praktische inzichten te genereren op basis van data, is relevanter dan ooit nu bedrijven, werknemers en daarmee ook het bedrijfsnetwerk zich moeten aanpassen aan de snel veranderende bedrijfs- en werkplekvereisten.

AI gedreven ‘zesde zintuig’
Het gebruik van ongestructureerde data aan de rand vereist een netwerk dat gebruikmaakt van AI via netwerktelemetrie om die data te verwerken – de snelheid waarmee dit gebeurt en de aantallen die verwerkt worden, zijn naar menselijke maatstaven niet mogelijk. Daarnaast vereist het een infrastructuur met een door AI gedreven ‘zesde zintuig’ dat proactief mogelijke problemen detecteert, advies geeft over een accurate oplossing en gebruikmaakt van automatisering om logische acties uit te zetten, dit alles zonder tussenkomst van mensen. Door het netwerk, de gebruiker en de apparatuur voortdurend te analyseren, zet Aruba ESP informatie om in kennis. Dit gebeurt via een cloud-native platform dat zowel in de cloud als on-premise ingezet kan worden, en dat de infrastructuur door het hele bedrijf beveiligt en uniformeert op basis van de volgende kernprincipes.
• AIOps is de kerncomponent van Aruba ESP. Het maakt gebruik van AI en analytics om snel en precies onderliggende oorzaken te isoleren, netwerkproblemen automatisch te herstellen, de gebruikerservaring proactief te monitoren en het netwerk zodanig in te stellen, dat problemen worden voorkomen. Het platform maakt gebruik van peer-benchmarks en aanbevelingen om het netwerk voortdurend te optimaliseren en te beveiligen. In een live klantenomgeving zorgde AIOps ervoor dat de verwerkingscapaciteit met vijftien procent steeg en dat de probleemoplostijd met bijna negentig procent daalde. De ervaring van de eindgebruiker en IT-professionals verbeterde enorm.
• Unified Infrastructure consolideert met Aruba Central alle netwerkactiviteiten op het gebied van switches, Wifi en SD-WAN voor campus, datacenter, vestigingen en externe werkomgevingen. Aruba Central is een cloud-native beheeromgeving die gebeurtenissen vanuit verschillende domeinen bij elkaar brengt en zo de probleemoplostijd verkort en het aantal handmatige fouten vermindert. Verder zorgt Aruba’s uniforme architectuur ervoor dat de beheerder door maximale flexibiliteit vanuit de cloud kan werken.
• Zero Trust-netwerkbeveiliging combineert ingebouwde, rolgebaseerde toegangstechnologie, dynamische segmentatie en toegangsdetectie op basis van identiteit om iedere gebruiker en elk apparaat dat verbonden is met het netwerk, te verifiëren, te autoriseren en te controleren. Dit terwijl aanvallen worden gedetecteerd, voorkomen, geïsoleerd en gestopt voordat ze het bedrijf in gevaar brengen.

Volgens Keerti Melkote, President en oprichter van Aruba, is de Intelligent Edge de aanjager voor eindeloze mogelijkheden. “Aruba ESP, dat is ontwikkeld volgens de basisbeginselen connect, protect, analyze en act, is het resultaat van jarenlange innovatie, R&D en Aruba’s innovatiekracht, maar bovenal van de eerlijke feedback en waardevolle inzichten van onze klanten. Dat heeft ons geholpen van dit platform een slim netwerk te maken.”

Company:

HPE, Aruba Networks

Partners