12-06-2020

Progress publiceert 2020 Data Connectivity Survey

Deel dit bericht

Progress heeft de uitkomsten bekendgemaakt van haar meest recente onderzoek, getiteld 2020 Data Connectivity Survey. Aan dit onderzoek deden ruim 1.800 IT'ers en managers uit 13 bedrijfstakken wereldwijd mee. De resultaten tonen inzichten in nieuwe trends en aandachtspunten op het gebied van gegevensbeheer, zoals modernisering van systemen, cloudmigratie, gegevensbescherming en datakwaliteit.

“Vanwege de huidige crisis is dataconnectiviteit in het middelpunt van de belangstelling komen te staan, doordat werknemers over de hele wereld vanuit huis werken,” zegt David Loshin, coauteur van het 2020 Data Connectivity Survey-rapport en een erkend adviseur op het gebied van gegevenskwaliteit, Master Data Management (MDM) en bedrijfsinformatie. “Bedrijfsgegevens worden tegenwoordig opgeslagen in een hybride omgeving, uiteenlopend van on-premises tot verschillende cloudplatforms en SaaS/PaaS-services, en dat betekent dat toegang tot deze gegevens crucialer is dan ooit tevoren. Organisaties hebben een structurele benadering van gegevensbeheer en connectiviteit nodig om succesvol te kunnen opereren.”

Enkele belangrijke bevindingen van het onderzoek zijn:
• Datakwaliteit is cruciaal: 44 procent van de respondenten zegt dat dit een van de grootste uitdagingen is (een enorm verschil vergeleken met 14 procent in 2017).
• Cloudmigratie, inmiddels een integraal onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering, is het belangrijkste moderniseringsproject voor 2020. Momenteel werkt 56 procent van de respondenten aan migratieprojecten of heeft dit op hun planning staan.
• Het belang van real-time hybride dataconnectiviteit is enorm gestegen, doordat organisaties naar manieren zoeken om hun cloud-apps te laten communiceren met 'on-premises'-gegevens achter een firewall, terwijl ze gegevens uit diverse hybride, multi-cloud-omgevingen aan elkaar proberen te koppelen.
• Systeemdiversiteit wordt steeds gebruikelijker; ruim 55 procent gebruikt zowel Microsoft als systemen die op Linux draaien.
• Meer dan de helft van respondenten die moeten voldoen aan regelgeving is bezig hun gegevens en applicaties over te zetten naar de cloud. Dit geeft aan dat organisaties hun eerdere bezorgdheid over veiligheid en gegevensbescherming overwonnen hebben.

Concurrentie stap voor blijven
Om vandaag de dag succes te hebben moeten organisaties volgens Stephan Leferink, General Manager Centraal Europa bij Progress Software, de kracht van hun gegevens benutten om de concurrentie een stap voor te blijven. “Gegevenskwaliteit, overstappen naar de cloud, real-time hybride dataconnectiviteit en regelgeving vormen voor veel bedrijven nog steeds een grote uitdaging. Met de juiste technologie kunnen organisaties het antwoord vinden op deze uitdagingen en gaan werken aan de volgende generatie krachtige gegevensoplossingen en bedrijfsapplicaties.”

Progress levert oplossingen voor cloud- en on-premises dataconnectiviteit in relationele, NoSQL-, Big Data- en SaaS-gegevensbronnen. Met Progress DataDirect-producten kunnen organisaties op een veilige, betrouwbare en productieve manier elke gewenste gegevensbron, zowel in de cloud als on-premises, naadloos laten communiceren met elke gewenste applicatie. Dit betekent dat bedrijven kunnen vertrouwen op hun hybride dataomgevingen en - ongeacht de infrastructuur van hun systemen - hun gegevens optimaal kunnen gebruiken om hun omzet te verhogen en hun klanten tevreden te stellen.

Klik hier om het volledige rapport met de resultaten van het onderzoek te bekijken.

Partners